Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eredménytelen lett a gödöllői HÉV városi szakaszának fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljárás

2022-11-23 15:23:22

Idestova egy évtizedes történet újabb fejezete zárult le november 18-án azzal, hogy a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., mint ajánlatkérő illetékesei eredménytelennek minősítették azt a közbeszerzési eljárást, ami a gödöllői HÉV-vonal – európai uniós alapokból finanszírozni szándékozott – fejlesztésére vonatkozott.

A felhívást közzétevők a H8-as hévvonal Gödöllő városhatár – Gödöllő végállomás közötti szakasz fejlesztésével kapcsolatos döntés-előkészítő tanulmányra, engedélyezési terv és tenderdokumentáció készítésére vártak volna ajánlatokat.

A nyertes ajánlattevő tervezési feladata lett volna a fent említett mintegy 4 kilométeres hosszúságú szakaszon a vasúti pálya teljes rekonstrukciójának, illetve 2 darab állomás (Palotakert és Gödöllő végállomás) és 2 darab megállóhely (Erzsébet park és Szabadság tér) kialakításának, elektronikus biztosítóberendezéseknek a tervezése, kapcsolódva a további vonalszakaszok tervezéséhez. Minden állomás és megállóhely kialakítását úgy kellett volna megtervezni, hogy azok alkalmasak legyenek 120 méter hosszú hévszerelvények fogadására, a peronok pedig garantálják az akadálymentes megközelíthetőséget.

A feladat magában foglalta volna a kapcsolódó és keresztező közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmi létesítmények teljeskörű tervezését is, így a Táncsics Mihály út, Dózsa György út (2x1 sávos kialakítású utak, a szükséges kanyarodósávokkal), és a 2x2 sávos Szabadság út keresztezését és lehetőség szerint további gyalogos-kerékpáros keresztezések kialakítását, csatlakozva a hatályos helyi közlekedés- és településfejlesztési tervekhez.
Ezen felül lényeges eleme lett volna a tervezési feladatnak a 3-as számú főút (Szabadság út) és a kiválasztott nyomvonalváltozat szerinti további közutak különszintű közúti-vasúti keresztezésének vizsgálata és tervezése.

Hogy mikor kerül újra napirendre a településünket átszelő HÉV egyre sürgetőbb rekonstrukciójának kérdése, egyelőre bizonytalan. Annyit azonban tudni, hogy a NIF Zrt. a következő év első napjától megszűnik, feladatkörét a Lázár János irányításával működő Építési és Beruházási Minisztérium veszi át, amelynek neve 2023. január 1-jétől Építési és Közlekedési Minisztériumra változik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online