Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rajtunk is múlik, hogy biztonságban teljen a halottak napi emlékezés Gödöllőn

2022-10-26 14:56:54

Bizonyára a gödöllőiek közül is többen vannak olyanok, akik már az elmúlt napokban megemlékeztek elhunyt szeretteikről a temetőkben. Az igazi zsúfoltság azonban az előttünk álló, négy napra bővülő hétvégén várható a sírkertek környékén.  A mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.) miatt a rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

Teszik ezt azért, mert az emlékezés perceiben a bűnelkövetők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a külső zsebben tartott mobiltelefonokat, pénztárcákat és a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonokból pedig az értékeket.
Amennyiben az óvintézkedések ellenére valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen feljelentést személyesen a Gödöllői Rendőrkapitányságon (Petőfi Sándor utca 6-10. • telefon: 06-28/524-600), vagy hívja a 112-es központi segélyhívó számot!

A mindenszentekkel és a halottak napjával kapcsolatos gyalogos- és jármű-forgalomra a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai a megkülönböztetett figyelemmel készülnek. A Régió Plusz TV kamerái előtt Mészáros Melinda rendőr zászlós foglalta össze a legfőbb bűnmegelőzési tanácsokat.


A gödöllői, Dózsa György úti köztemető nyitva tartása az október végi hosszú hétvégén:

• Október 29. és november 1. között (szombattól keddig) 8 és 20 óra között.
A fenti napokon – a látogatottság alakulásának függvényében – engedélyezett a gépkocsival történő behajtás. A délutánok folyamán azonban az emlékezők nagy száma miatt előfordulhat, hogy csak a mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők számára biztosítják ezt a lehetőséget. Fontos tudni, hogy a temető területét 16 óráig gépjárművel el kell hagyni! A nyilvános illemhely ezeken a napokon 20 óráig üzemel.

Halottak napi városi megemlékezés
November 2-án, szerdán 17 órakor rendezik meg a városi halottak napi, koszorúzással egybekötött megemlékezést a Szabadság téri (COOP-áruház mögötti) I. és II. világháborús emlékműveknél.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online