Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megnyílt a gödöllői uszoda, elkezdődött a próbaüzem!

2021-10-04 09:54:59

Augusztus utolsó napja óta szinte minden helyi és környékbeli sportszerető és úszni vágyó arra vár, hogy megnyissa kapuit az Ady Endre sétányon található Gödöllő Városi és Térségi Uszoda. Amint az ismert, a közjóléti létesítmény üzemeltetője a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), amelynek rektora, dr. Gyuricza Csaba bő egy hónappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy belátható időn belül megnyílik a gödöllői uszoda.

Időközben, szeptember 20-án arra is fény derült, hogy létrejön a MATE-GEAC sportegyesület, amelynek lesz női és férfi vízilabda-, valamint úszó szakosztálya. Ilyen előzmények után várható volt, hogy hamarosan ténylegesen is használható lesz a diákok és a nagyközönség számára is a Jánosi János tervei alapján megvalósult, wellness- és kiszolgáló egységekkel is a vendégek rendelkezésére álló gödöllői uszoda-komplexum.


Ez a pillanat (a beruházás 2014. március 6-i nyilvánosságra hozatalához képest 2.769 nap elteltével) október 4-én jött el, amikor – amint az a MATE Médiaközpontja által kiadott sajtóközleményből kiderül – elkezdődött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonában lévő Gödöllő Városi és Térségi Uszoda legfeljebb három hónapig tartó terheléses próbaüzeme. A próbaüzem alatt a hatályos jogszabályokat betartva, immár a nagyközönség számára is látogathatóvá válik a létesítmény.

Az uszoda a próbaüzemi időszakban a lakosság számára hétköznapokon reggel 8 órától este 7 óráig, hétvégén pedig 9 órától este 7 óráig tart nyitva. A próbaüzem ideje alatt a felnőtt belépőjegy ára alkalmanként és személyenként 800 forint, a gyermek belépőjegy ára 400 forint. A próbaüzem alatt kizárólag bankkártyával, illetve SZÉP Kártyával lehet fizetni.
A létesítményben egy 50x25 méteres versenymedence (2,20 méter mély, vízhőfoka 28°C), egy 25x10 méteres bemelegítő medence (2 méter mély, vízhőfoka 28°C) és egy 10x8 méteres tanmedence (0,80 méter mély, vízhőfoka 30°C) készült el. Az uszoda medence szintjén egy regenerációs jellegű wellness-részleg is található 3 szaunával és egy jakuzzival. Az öltözőkben zárható szekrények és hajszárítók állnak a vendégek rendelkezésére. Az uszodában úszósapka és papucs használata kötelező.

A próbaüzem lezárását és a hatósági végső jóváhagyást követően lép érvénybe az uszoda normál nyitva tartása és díjszabása. Ezt követően a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda hétfőtől vasárnapig reggel 6 órától este 10 óráig tart majd nyitva. A létesítményben reggel 8 órától délután 3 óráig a térségbeli gyermekek iskolai és óvodai úszásoktatása zajlik majd. A teljes nyitvatartási idő alatt szabad vízfelületeket jelölnek ki a lakosság számára.  


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online