Vissza normál nézetbe Nyomtatás

GEAC-atlétika: Kriszt Saci a többpróba, Szabó Levi a gerelyhajítás bajnoka lett!

2020-03-09 09:50:20

Március első szombatján a serdülők és újoncok számára kiírt téli dobóbajnokág versenyeit rendezték meg Szombathelyen, amivel egyidőben, március 7-én és 8-án a serdülő- és újonc korú atléták a fedettpályás összetett (többpróba) bajnokságának adott otthont a budapesti BOK-csarnok. A Gödöllői EAC fiatal tehetségei mindkét helyszínen bezsebeltek egy-egy aranyérmet.

A serdülő hölgyeknél Kriszt Sarolta (képen edzőjével, Körmendy Katalinnal) lett a többpróba országos bajnoka. Saci az öt számból (60 méter gát, magasugrás, súlylökés, távolugrás, 600 méter) négyben is új egyéni csúcsot tudott elérni, ami bizonyíja jó formáját. Megszerzett 3717 pontjával, magabiztos fölénnyel végzett az első helyen. Edzőtársa, Tóth-Sztavridisz Szófia három számban adta át a múltnak egyén csúcsát, és 2842 ponttal a 16. pozíciót tudhatta a magáénak a végső összesítés után.
A serdülő fiúknál Fodor Péter képviselte a gödöllői klubbot. Az uraknak 1000 métert kellett futniuk, a többi szám megegyezett a hölgyekével. Peti minden számában egyéni csúcsot ért el, és remek versenyzésének köszönhetően az előkelő 10. helyen végzett.
Az újoncoknál Szabó Levente és Bogdán Gergő is kiválóan versenyeztek, mind a ketten mind a négy számukban (60 méter gát, magasugrás, súlylökés, távolugrás) egyéni csúcsot javítottak. Levi 1489 ponttal az ötödik, Gergő 1342 pontjával pedig a 7. helyet szerezte meg.  Edzők Körmendy Katalin, Kovács Zoltán, Máté Alpár.


Szombathelyen is jutott siker a GEAC-nak. Az újonc Szabó Levente gerelyhajításban utasította maga mögé a mezőnyt: 38,66 méteres egyéni legjobb eredményével tudta megnyerni a számot. Levi diszkoszvetésben is kipróbálta magát, ahol a hatodik helyet szerezte meg 26,35 méteres egyéni csúcsot dobva.
Janocha Donát negyedik lett gerelyhajításban, 30,89 méteres kísérlete egyéni legjobbját jelentette.
A serdülő fiúknál Buzás Attila érte a gödöllői klub legjobb helyezést, miután 41,67 méterre szállt a kezéből a gerely, ami számára új csúcs, a versenyen a hatodik legjobb eredmény volt. Kmethy Regő a 10. lett, eredménye 36,61 méter. Közvetlenül mögötte végzett Grünwald Tamás, aki 35,87 métert dobott, és örülhetett egyéni csúcsának.  Edző Máté Alpár.

Gödöllői szeniorok remeklése
Március 6-án a szeniorok fedettpályás országos bajnokságának szolgált helyszínül a BOK-csarnok. A viadalról nem hiányozták a Gödöllői EAC reprezentánsai sem. A 70-75 éves kategóriában indult a gödöllői klub kiváló rúdugró-edzője, Szörényi István, aki az általa oktatott versenyszámot 240 centiméteres eredménnyel nyerte.
Az M35 korcsoportban Takács Ákos két bajnoki címet is szerzett, sem 200, sem 400 méteren nem talált legyőzőre. Lesku Gergely az M40-es kategória 400 méteres síkfutó-számában szerzett ezüstérmet – tájékozatta szerkesztőségünket Kovács Gábor Krisztián, a GEAC edzője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online