Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lemondott az alpolgármester, átadták a díszpolgári elismerést, pénzt szántak Veresegyháznak

2019-12-30 16:55:00

Páratlan évet zárunk. 2019-ben sok minden történt Gödöllőn is. Szerkesztőségünk munkatársai és a híreket szállító „külsősök” igyekeztek minden fontos és érdekes helyi, közéleti-, gazdasági-, rendőrségi-, sport-, kulturális-, oktatási, valamint életmódunkat érintő eseményről tájékoztatni, beszámolni. Az óesztendő utolsó napjaiban számba vettük, mik voltak a mögöttünk hagyott esztendő legolvasottabb, illetve a legnagyobb érdeklődést kiváltó témakörei.
A teljesség igénye nélkül összeállított válogatásunk harmadik részében a harmadik negyedév (július, augusztus, szeptember) főbb gödöllői vagy Gödöllővel kapcsolatos történéseire emlékezünk vissza.

Július
A hónap első napjától megvált alpolgármesteri tisztségétől dr. Lantai Csaba. Bár, megkeresésünkre azt ígérte, hogy az októberi választás után kifejti távozásának okát, hiába kerestük, eddig nem reagált.

Parlamenti képviselővé történt megválasztásának 30. évfordulója alkalmából Roszík Gábor evangélikus lelkészinterjút adott hírportálunknak.

Kolozs Csaba, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester-jelölt július 24-én egyeztetést folytatott a szaktárca vezetőjével a Gödöllőt elkerülő út megvalósításának lehetőségeiről, illetve a város közlekedési problémáinak felszámolásáról.

Augusztus

A hagyományoknak megfelelően, augusztus 20-án átadták a Gödöllő Díszpolgára címet, amit ebben az évben a képen balra látható dr. Ángyán József professzor, agrármérnök, a helyi egyetem tanára, egykori kormánypárti politikus, vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár (2010-2012) érdemelt ki.


Augusztus végén még szinte senki nem gondolta, hogy mekkora jelentősége lesz A Hely az Érték Városvédő Egyesület indulásának az önkormányzati választáson. Később kiderült, egyik jelöltjük lett a mérleg nyelve a gödöllői képviselőtestületben.

A hónap végén kiderült, hogy az előírtnál gyengébb minőségű üveget építettek be a gödöllői piaccsarnok tetőszerkezetébe.

Szeptember
A cikluszáró képviselőtestületi ülés talán legvitatottabb döntése az volt, amikor a lokálpatrióta klubos képviselők támogatták az a polgármesteri javaslatot, miszerint: Gödöllő nyújtson anyagi dotációt a veresegyházi termálfürdő-komplexum kialakításához.

Szeptember 21-én átadták az önkormányzat által 2010-ben visszavásárolt Testőrlaktanya (Várkapitányi lak) felújított épületét, ami rendezvényközpontként működhet a jövőben. A műemléki védettséget élvező épületben az év utolsó hónapjaiban a Karácsonyház jelentette az attrakciót.

Felmerült, hogy januártól megváltozik a Művészetek Háza elnevezése, és a kulturális intézmény Hegedűs Gyula Színház és Művészeti Központ néven fogadja majd látogatóit. Az új képviselőtestület decemberi ülésének napirendi pontjai között szerepelt egy ezzel kapcsolatos előterjesztés, ám ezt – a tartalom megismerése előtt – visszavonták. Egyesek szerint azért, mert időközben megváltozott a törvényi szabályozás, ami arról is szól, hogy állami támogatás igénybevétele esetén a szaktárca vezetőjét egyetértési jog illeti meg az igazgató kinevezési procedúrájában.

Az évzáró visszatekintés 2019-re további részei
Első negyedévMásodik negyedévNegyedik negyedév


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online