Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Petőfi iskola négycsillagos csapata nyerte a tankerületi angol nyelvi versenyt

2018-12-16 10:46:47

- Mivel fontosnak tarjuk, hogy a magyar diákok ne csak a célnyelvi országokkal kapcsolatos országismereti témákban legyenek tájékozottak, hanem tudjanak a saját hazájukról, annak történelméről, földrajzáról, híres embereiről is beszélni idegen nyelven, iskolánk, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium „Hungary and the Hungarians” címmel angol nyelvi versenyt hirdetett a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó általános iskolák 7-8. osztályos tanulói és a középiskolák 9-10. évfolyamára járó diákok számára. A verseny döntője 9 csapat részvételével december 5-én zajlott le Fóton – tájékoztatták szerkesztőségünket a szellemi vetélkedés szervezői, Csernyánszky Ilona és Hajósi Melinda nyelvtanárok.

Ebben a tanévben a vetélkedő konkrét témája a tankerületre fókuszált. A diákok felkészültek, hogy angol nyelven tudjanak ismereteket megosztani a tankerülethez tartozó 29 település földrajzáról, látnivalóiról, nevezetességeiről, hagyományairól, a területhez kötődő híres emberekről, a tankerületi intézmények – iskolák, múzeumok, művelődési házak – névadóiról.

Az első fordulóban a csapatok egy-egy prezentációt készítettek, amiben bemutatták a települést, ahol iskolájuk található. A második fordulóra a fóti iskola látta vendégül a csapatokat és felkészítő tanáraikat. A diákok egy változatos feladatokból álló vetélkedő formájában küzdöttek meg egymással.


Az általános iskolák között szoros versenyben a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola „Four Stars” csapata nyert (képen), megelőzve a Fóti Fáy András Általános Iskola „Sky-Fay” csapatát, valamint az Isaszegi Klapka György Általános Iskola „Klapka’s Troop” formációját.
Az általános iskolai kategória győztesének tanárai és a legtöbb csapatot indító tanár a Veres1Színház ajándékát kapta.

A versenyre a nevezés díjmentes volt, de a szponzoroknak (British Council Hungary, Cambridge Assessment, ELT Hungary, Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium, Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület, Lázár Lovaspark, Oxford University Press) köszönhetően az oklevél mellé ajándékokkal is jutalmazták a versenyző diákokat.

A szervezők elmondása szerint egyértelmű tervük, hogy hagyományt teremtsenek, és minden tanévben lehetőséget biztosítsanak a tankerület diákjainak, hogy egy-egy verseny keretében összemérhessék tudásukat hazánkról idegen nyelven.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online