Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Életben tartották bronzálmukat a gödöllői röpis lányok

2015-05-10 19:34:21

NB I. rájátszás, 3. helyért, 3. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE 3-1
(18, 22, -14, 20)
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Kalotai, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Nagy K., Radomszki, Lados, Halla, Szekeres.

Mindent egy lapra kellett feltennie a gödöllői csapatnak, ha életben akarta tartani bronzérmes reményét, mert egy újabb újpesti siker a párharc végét jelentette volna.
A nyitó szett első pontjaiból arra lehetett következtetni, hogy a népes szurkolótáboruk által támogatott vizitálók beindulnak. Aztán mégsem lett így, mert a folytatásban hibázni kezdtek, és ezzel felébresztették a hazai formációt. A gödöllői hatos tagjai szépen magukra találtak, és a játszma közepére feljavult alapjátékukkal olyan előnyre tettek szert, amivel gond nélkül célba értek.

Kicsit több izgalommal kezdődött a második felvonás, mivel 15 pontig egyik fél sem volt képes megnyugtató vezetést kicsikarni. Ekkor a házigazdák, elsősorban jó nyitásaikra támaszkodva, lábra kaptak, s bár a játszma utolsó pontjainál kis híján kiengedtek, egy időkérést követően lezárták az etapot.

A harmadik szett kezdeti szakaszában több látványos pontot gyártottak a gödöllői lányok, ám a későbbiekben olyan bakikkal rukkoltak elő, hogy a feladócserét végrehajtott és mezőnymunkában is feljavult lilák nem tudták nem kihasználni ellenfelük megingásait. Horváth András 12-19-es állásnál érezte, nincs értelme sok energiát pazarolni erre a játszmára, ezáltal pihentetésképpen lecserélte feladóját, egyik centerét és három szélsőütőjét, gondolva a negyedik játékrész esetleges megnyerésére.
Egy ideig úgy tűnt, hogy a gödöllői tréner ötletének megvalósításában nem bizonyulnak kellően együttműködő partnernek a játékosok (8-12), ám szerencsére mégis eljött az idő, amikor a fiatal edző viszontlátta azt, amit eltervezett. Nyert a TEVA-GRC együttese, azaz: életben maradt a gödöllői bronzálom.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, az UTE javára. A negyedik mérkőzést május 13-án, szerdán 18 órától rendezik meg Újpesten, a Tungsram-csarnokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online