Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tucatnyi bajnoki sikernél jár a gödöllői röpicsapat. De hogy?

2014-12-05 19:43:49

NB I. alapszakasz, 13. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Jászberényi RK 3-1
(-15, 20, 15, 14)
Gödöllő: Széles, Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács. Cserék: Bánlaki (liberó), Radomszki, Kalotai, Nagy Kitti.

Elkezdődtek a decemberi Gödöllő-Jászberény röplabda-napok. Először bajnoki derbin találkoztak egymással a felek az év utolsó hónapjában, de napokon belül jönnek a Magyar Kupa negyeddöntő-ütközetek.
Vesztenivalója főként Horváth András együttesének volt, amely a papírforma alapján ugyan esélyesként lépett pályára, ám nagyon oda kellett figyelnie az egykori gödöllői tréner, Deme Gábor irányításával készülő, meglepetésre mindig kész jászságiakra.

Ezt az első játszma eleje igazolta is, hiszen a vendégek 6-1-re elhúztak a nyitásfogadással erősen hadilábon álló gödöllőiektől. A kapaszkodás során főként Csengeri Petra (képen) bombáira számíthattak a hazaiak, akik 8-6-ra felzárkóztak, ám Szakmáry Gréta két, „lenyelt” fogadása és néhány enervált vagy elméretezett visszatámadás után ismét távolabb kerültek a célzottan szerváló, elveszett labdát nem ismerő vizitálók (7-14). Sőt, a TEVA-hatos szemszögéből nézve, lett ez még rosszabb is (9-19), és kisvártatva, tízpontos szettvesztés.

Valamivel jobban kezdték a második felvonást a házigazdák: Lutter Liza háromszor is sikeresen üttette Csengerit (4-1), de ötnél már egál volt. Vezetéshez azonban nem jutottak a jászságiak, mi több, a már kevésbé szunyókáló hazaiak – többek között egy-egy Széles Petra centerponttal –elkezdték stabilizálni előnyüket (20-14), majd némi huzavonát követően célba értek.

Hogy nem a szezon legjobb formájában állt ki erre az ütközetre a Gödöllő, a harmadik felvonásban is kiütközött: a bravúrban bízó jászberényiek 4-1-gyel nyitottak, de az első technikai időnél már a minden pontért alaposan „megizzadó” vendéglátók vezettek (8-6).  A második technikai szünetre tovább tágult a rés a két csapat között (16-11), amiben jelentős szerepet vállalt a nagy formajavuláson átesett Szakmáry, illetve a blokkjaival hasznos Fritz Ágnes. Később lett 23-12 is, aztán egy kis berényi kozmetika sem befolyásolta számottevően a fordítást jelentő magabiztos TEVA-részsikert.

A negyedik szett főként arról szólt, hogy mennyi erő maradt a roppant lelkes, de ekkor már összpontosításra kevésbé képes vendégcsapatban. Hamar kiderült, nem túl sok. A GRC 7-1-gyel alapozta meg az idényben zsinórban tizenkettedik bajnoki győzelme felé vezető utat, amin a csereembereket is bevetve simán gyalogolt végig (14-3, 19-6) Horváth András társulata.
Más kérdés, hogy ez a teljesítmény két nap múlva valószínűleg nem lesz elég Békéscsabán, a címvédő otthonában.

Tizenkét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 36 ponttal, 36-3-as szett- és 961-758-as pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online