Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Év végéig vállalta rendezni 2,5 milliós kölcsönét a Gödöllői SK

2014-07-11 18:20:10

A gödöllői önkormányzat által életre hívott közalapítványok közül négy májusban adott számot a 2013-as esztendőben végzett gazdálkodásáról a képviselőtestület tagjainak. Az ötödik, a Gödöllői Sport Közalapítvány egy hónappal később tett eleget ez irányú kötelezettségének.

A számadatokból kiderült, hogy a tavaly február óta a helyi önkormányzat tulajdonát képező köznevelési ingatlanokban lévő sportcélú ingatlanrészek (tornaterem, tornacsarnok, uszoda) hasznosítását, bérbeadását is ellátó szervezet 282 ezer forintos plusszal zárta az elmúlt évet. Közhasznú tevékenysége ugyan 655 ezer forintos negatívumot termelt, ám a vállalkozási tevékenység 937 ezer forintos többlete összességében pozitív mutatót eredményezett. A személyi jellegű ráfordítások – bérjárulékokkal együtt – több mint 4,8 millió forintot emésztettek fel 2013-ban.

A sportingatlanok bérbeadásával kapcsolatos feladatokat részben megbízási szerződésekkel teljesíti a Tokai Norbert kuratóriumi elnök vezetésével működő közalapítvány, illetve egy fő alkalmazottat is fizetnek erre a célra. Értesülésünk szerint ő nem más, mint a polgármester unokaöccse, a nemzetközi szinten is eredményes, újdonsült Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó, Gémesi Csanád.

Az alapítványi beszámoló tárgyalásakor Vörös István (Fidesz) egy konkrét tétel sorsa iránt érdeklődött, mivel nem látta, hogy a Gödöllői Sport Klub az elmúlt évben visszafizette volna az általa tavalyelőtt felvett 2,5 millió forintos kölcsönt. Tokai Norbert válaszában megerősítette, hogy valóban nem történt még meg a visszafizetés, majd hozzátette: a klub illetékesei ígéretet tettek arra, hogy ez év december 31-ig visszatérítik a közalapítványnak a szóban forgó összeget.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online