Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Izgalmas pontjai is vannak az átadásra váró kerékpáros nyomvonalnak

2013-10-02 19:16:04

Október 5-én, szombaton 15 órakor indul a bringások menete, aminek résztvevői bejárják a belvárosban az elmúlt hónapokban kiépített kerékpáros nyomvonalat. Gyülekező és regisztráció 14.30 órától lesz a start helyszínén a Gödöllő COOP Zrt. Arany János utcai üzletének parkolójában.
Az útvonal a Kodály Zoltán utcát, a Zombor utcát, a Patak teret, a főteret, az aluljárót, az Ady Endre sétányt, a Királyi várót, az Alsóparkot érinti, és a zeneiskolánál végződik.

Akadnak izgalmas részei a nyomvonalnak
Végigjárva a kerékpáros nyomvonalat, van néhány olyan pontja a fejlesztésnek, ami okozhat még – reméljük, csak – izgalmas, akár izzasztó pillanatokat az autóval és a kerékpárral közlekedőknek. Ilyen hely, például, a Kodály Zoltán utca és a Testvérvárosok útjának találkozása, majd a Zombor utcai lejtő. Aztán a Zombor utca és a Szent János utca T-kereszteződése, ahol megváltozik a parkolási- és forgalmi rend: az eddigi jobbkezes csomópontnál a buszpályaudvar felől érkezőknek STOP-táblájuk van, a védett útban pedig kanyar. Egyedivé vált az Ady sétány zeneiskola és a Szabadság téri kereszteződés közötti szakasza, ahol mintegy 200 méteren belül három gyalogátkelőhely forgalmára is ügyelniük kell – elsősorban – a járművezetőknek.


Az igazi csemegének azonban a képen látható helyzetet tartjuk: a Zombor utcában, az 1-es számú társasház előtt régóta bevált szokás a parkolás. A kerékpárosok sárga útburkolati jelét a várakozó gépkocsik sávjába sikerült felfesteni. Persze, fordítva is igaz lehet: az ott lakók autói vannak útban…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online