Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: gödöllői előny az aranycsatában

2013-04-10 19:30:25

NB I. Liga, döntő, 1. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda 3-2 (17, 20, -14, -17, 7)
Gödöllő: Lutter – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel É., Merkószki, Kriegel Zs., Háfra D.

Eljött a legalább három felvonásból álló igazság pillanatának első fejezete. A bajnoki finálé végkimenetele arra ad választ, hogy az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban pályaelőnyt élvező Gödöllő fennállása során először, vagy a címvédő Vasas – 1989, 2005, 2008 és 2012 után – ötödször nyer aranyérmet. Városunk hatosa harmadszor résztvevője a döntőnek, amit 2007-ben és tavaly egyaránt elbukott.

Hazai részről a szurkolók többsége bizakodó volt, miközben a borúlátó(bb) gödöllőiek abból indultak ki, hogy a márciusi kupadöntően a fővárosi piros-kéket viszonylag simán diadalmaskodtak a TEVA-különítmény ellen. A „hozzáértők” úgy tartották, a kupafinálé egy meccsre korlátozódott, amin a pillanatnyi forma határoz, így bármi megtörténhet. A bajnoki döntő viszont többmenetes megpróbáltatás, ezáltal van lehetőség korrigálni az esetleges botlást.

Erősen foghíjas lelátó előtt kezdődött az ütközet, aminek nyitó pontját egy jó blokkal a Vasas szerezte. Ezt követően azonban gödöllői percek következtek, így az ütőerejüket hatékonyan kamatoztató hazaiak 8-5-ös vezetéssel vonulhattak az első technikai időre. Ludvig Zsolt tanítványai a folytatásban sem adták alább: védekezésben, nyitásban és nyitásfogadásban is riválisuk fölé nőttek, és a 6 pontig jutott Csengeri Petra vezérletével magabiztosan zsebelték be a játszmát.

Városunk hatosa a második szett elején sem vesztett lendületéből. Szakmáry Gréta bombáival nem tudtak mit kezdeni a látványosan sokat bizonytalankodó és pontatlanul játszó piros-kékek (9-4). A megnyugtató gödöllői előny jó ideig elkísérte a feleket, és ha a Vasas egyszer-egyszer közelebb merészkedett, rögtön jött a TEVA-válasz (17-10). Majd a megtorpanás, hiszen a fővárosiak 12-18 után 20-20-nál beérték a mieinket. Ludvig mester azonnal lépett: időt kért, pályára küldte Merkószki Tündét és visszacserélte Lutter Lizát, akik fontos pontokkal egészítették ki Szakmáry ászértékű szerváit, ezáltal megduplázta részelőnyét a Gödöllő.

Várható volt, hogy előbb-utóbb összekapják magukat a Vasas-lányok. Ennek ideje a harmadik etap kezdetén jött el, amikor 5-2-re, majd 7-4-re is elhúztak Miklai Zsanették. Hétnél egál lett. Majd pillanatok alatt 13-9 a rontani képtelen vizitálóknak. A kissé összekuszáltan játszó házigazdák próbálták keresni a visszautat, de nagyon nem találtak rá, így meggyőző különbséggel szépített a Vasas.

A negyedik felvonás első két pontját a címvédő piros-kékek neve mellé írták, majd felváltva termelték az egységeket a riválisok. A folyamat azonban 7-5-nél megszakadt, mert a főként nyitásfogadásban és ennek következtében támadásépítésben alaposan visszaesett hazaiak gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tanúsítottak, hogy megnehezítsék Jókay Zoltán együttesének a dolgát (16-9). Olyannyira nem, hogy a Vasas végül könnyedén mentette döntő szettre az elején sima gödöllői sikert ígérő összecsapást.

Az ötödik játszma arról szólt, hogy melyik csapat hibázik kevesebbet a kiélezett helyzetben. Az izgalmakkal telített történet úgy indult, hogy a Gödöllő 1-3-ról 4-3-ra fordított, ami meglapozta a vendéglátók számára kedvező folytatást. 8-4-nél cseréltek térfelet a csapatok, és a felhalmozott gödöllői előny a végső sípszóig bőségesen kitartott.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Gödöllő javára. Az összecsapás-sorozat következő mérkőzését április 13-án, szombaton 16.45 órától rendezik meg a Vasas Folyondár utcai csarnokában. A találkozót a DigiSport TV 2-es csatornája élőben közvetíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online