Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őrület! Négy szettlabdáról buktak meccset Pozsonyban

2012-11-17 20:11:59

Közép-európai Liga (MEVZA), 7. forduló:

Doprastav Bratislava (szlovák) – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (17, 24, 25)
Gödöllő: Lutter – Molnár-Németh Zs. – Hackl Kriegel Zs. – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel É., Csengeri, Merkószki.

A hétközi Challenge Kupa kudarcot követően, a Közép-európai Liga papíron gyengébb szlovák csapatánál vendégeskedett a TEVA-Gödöllői RC együttese, amely az utolsó két találkozóját – a splitiek és a linziek ellen – megnyerte a nemzetközi sorozatban.

Ezt az összecsapást nem kezdte jól Ludvig Zsolt több poszton is megváltoztatott kezdőcsapata, amelynek főként a nyitásfogadással gyűlt meg a baja, így a gödöllői támadások előkészítésének, majd befejezésének hatékonysága is jelentős csorbát szenvedett az első játszma jelentős részében.

A vendégek szemszögéből nézve valamelyest javult a helyzet a második szett elején, amikor többször is négy pontosra hizlalta előnyét a pontosság fontosságára többet adó TEVA-hatos. Ráadásul, a gödöllői hölgyek szárnyalása még fokozódott is: 21-14-es vezetésnél úgy tűnt, hogy a szlovákok keresztet vethetnek a játszmára. Ők azonban nem adták fel, minden pontért megküzdöttek, a mieinken pedig egyfajta pánikhangulat lett úrrá a rivális felzárkózása láttán. 24-23-nál lezárhatták volna az etapot Szélesék, ám nem tették.

Hogy meccsben maradjanak, a harmadik felvonást mindenképpen hozniuk kellett a gödöllőieknek. Az életmentő lépések 18-11-ig biztatóak voltak, akkor azonban ismét megtorpantak a magyar lányok. Olyannyira, hogy 18-nál egál lett az állás. Aztán 24-21, ide.  Hihetetlen – és egyben rendkívül tanulságos –, de ez is kevésnek bizonyult a részsikerhez. Örülhettek a házigazdák, akik másodszor is éltek a tálcán kínált lehetőséggel.

Ludvig Zsolt kissé letörten nyilatkozott a mérkőzés után. A tréner azt mondta, az a csapat, amelyik kétszer is hétpontos előnyt ad el, megérdemli a vereséget… 

Hét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 6 ponttal, 9-17-es szett- és 504-559-es pontaránnyal a 8. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: TEVA-Gödöllői RC – Slavia Bratislava (szlovák) november 24., szombat 18 óra, egyetemi sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online