Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Görögtűz a gödöllői egyetem sportcsarnokában

2012-11-14 19:11:17

CEV Challenge Kupa, 2. forduló (legjobb 32 jutásért), 1. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-3 (-14, -21, -13)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter, Kriegel Zs., Hackl.

Sportértékét tekintve az idei esztendő legjelentősebbnek nevezhető összecsapását játszotta le a görög élcsapat ellen a nemzetközi vérkeringésbe öt év után visszatért gödöllői társulat. A vártnál gyérebb érdeklődés mellett lezajlott találkozón két hölgy, a román Alina Felicia Suciu és a bosnyák Ivana Bartula fújták a sípot.

Érettebb és gyorsabb játékuknak köszönhetően a görögök már az első pontoktól leszakították magukról a kissé idegesen, ezáltal sok, főként a támadások hatékonyságát csorbító hibával röplabdázó vendéglátókat. A két csapat közötti tetemes különbség a folytatásban sem mérséklődött, még úgy sem, hogy Ludvig Zsolt feladócserével, illetve időkérésekkel kísérlete meg elejét venni pireusziak magabiztos menetelésének.

Jól a második szett sem kezdődött a Gödöllő számára: a mieink sorra kapták a blokkokat, miközben a hálóvédekezésnél rendre lekéstek a görög ütőkről (1-6). Molnár-Németh Zsuzsanna néhány fontos, ütés- és nyitáspontja, illetőleg a vendégek szervarontásai azonban odáig szűkítették a rést, hogy az 16-nál eltűnt, mi több, 17-16-os állásnál a gödöllőiek először vezettek az ütközet folyamán. Az öröm azonban, sajnos, korainak bizonyult, mivel ismét porszem került a hazai gépezetbe, amit a dél-európaiak könyörtelenül kihasználtak.

Mivel a harmadik játszma elején sem tudta az eredmény számára kedvező alakulását ellenőrzése alá vonni a TEVA-hatos, újfent egyre dagadó ponthátránnyal kellett szembenéznie. Az akarat és az elszántság ugyan vitte előre a gödöllői lányokat, de ez csak átmeneti fellángolásokhoz vezetett a jobb képességű és a mérkőzés egészét tekintve szinte minden poszton lényegesen stabilabban játszó hellének ellen (képen).
A párharc visszavágóját november 21-én, szerdán 19 órától rendezik meg Pireuszban. A gödöllőiek csak úgy léphetnek tovább, ha nyernek Görögországban, majd a rövidített, két pont különbség elérésével legalább 15 pontig tartó – úgynevezett – aranyszettet is bezsebelik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online