Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hasznos tippek az autós kamerák beszerelése kapcsán

2024-06-26 09:37:48

Bár, a legelterjedtebb a menetrögzítő kamerák és a tolatókamerák használata, valójában létezik egy harmadik típusú kamera is. A hátsó fedélzeti eseményrögzítő is igen hasznos lehet adott esetben, hiszen egyáltalán nincs kizárva, hogy amennyiben baleset ér bennünket, akkor nem a hátulról érkező miatt fog ez megtörténni.

A következőkben általánosságban lesz szó arról, hogy miként lehet beépíteni a tolatókamerákat, az első és a hátsó menetrögzítő kamerákat. Az egyes autók kialakítása jelentős mértékben befolyásolhatja a pontos teendőket.

A tolatókamera beszerelésének lépései
Bizonyos járművekhez be lehet szerezni gyári beszerelésű tolatókamerát. Ha van ilyen opció, érdemes élni vele. Ennek előnye ugyanis az, hogy az ilyen készülék biztos, hogy szoftveresen passzolni fog a járgány rendszeréhez. Az sem tragédia azonban, ha nincs erre mód.

Bármilyen gépkocsihoz be lehet ugyanis szerezni tolatókamerát az Autompláza Kft. webshopjából. A beszerelése előtt a csomagtérajtó kárpitozását le kell bontani belülről. A kamera fészke rendszerint a rendszámkeret felső élébe kerül. Ezt követően biztosítani kell azt, hogy a kamera áramot kapjon, amit úgy lehet elérni, ha csatlakoztatjuk a gépkocsi elektromos rendszeréhez.

A következő lépés az, hogy meg kell tanítani az autó elektronikájának a kamera felismerését. Egy gyári beszerelésű tolatókamera esetén elérhető, hogy a kamera képe automatikusan megjelenjen rükvercbe kapcsoláskor a kocsi középkonzoli kijelzőjén.

Információk a hátsó menetrögzítő kamera beszerelése kapcsán
Ha szeretnénk bekötni a hátsó menetrögzítő kamerát, akkor a csomagtérajtó belső burkolatának leszedésére szükség lehet. A kamera ugyanis az autó rendszerétől kapja általában a tápot.

Rögzíteni praktikusan a pótféklámpa alá lehet a hátsó kamerát. Van olyan gyártó, ami ad kétoldalú ragasztót a kamera fixálásához. Fontos, hogy alaposan zsírtalanítani kell az üvegfelületet, sőt, nem árt gyengéden megmelegíteni hőpisztoly segítségével, hogy stabilabban a helyén maradjon a kamera. Végül a kamerát rá kell kötni a tápra, és már üzembe is lehet helyezni.


Tanácsok az első menetrögzítő kamera rögzítéséhez
Az első menetrögzítő kamerát a szélvédőre szokás rögzíteni ragasztással. Ebben az esetben is szükség van tisztításra és melegítésre, majd be lehet húzni az első kamera tápkábelét is. Ha nincs a rendszerben hiba, akkor amint az autó gyújtást kap, mindkét kamera működőképes lesz.

Így oldható meg, hogy a parkoláskor bekövetkező baleseteket is rögzíteni lehessen!
Arra is van megoldás, hogy a kamerák rögzítsék, ha akkor történik valami az autóval, amikor épp nem ülünk benne, és nem is látunk rá. Ehhez mindkét kamerát fel kell szerelni egy kiegészítő elektronikus egységgel, valamint egy G-szenzorral.

Így, ha épp parkolunk, de az autót lökés éri, a kamerák azonnal tápot kapnak és működésbe lépnek. Amennyiben valaki nekimegy a gépkocsinknak, majd értesítés nélkül kereket old, akkor lesz róla bizonyítékunk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online