Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jogosulatlanul használja a Penta vezérszót a Gödöllői Röplabda Club által létrehozott cég

2024-06-25 17:25:45

Pánczél Ottó Péter, a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója június 25-én az alábbi közleményt jutatta el hírportálunkhoz, azzal a kéréssel, hogy a névazonosságból adódó, a gazdasági társaság vonatkozásában felmerülő negatív megítélés elkerülése érdekében tegyük közzé nyilatkozatukat, miszerint: a PENTA GRC Sport Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. között nincs semmilyen kapcsolat és a bírósági ítélet szerint a GRC Sport Kft. nem jogosult a PENTA név használatára.

„Hivatkozással a június 20-án a Gödöllői Hírek online sport rovatában megjelent Röplabda: rendezte sorait a sportággal a gödöllői önkormányzat című cikkre (továbbiakban: cikk) amelyben szereplő PENTA GRC Sport Kft. cégnévben feltüntetett PENTA vezérszó azt a hamis látszatot kelti, hogy a két cég közötti kapcsolat áll fenn, amely hamis látszat kihathat a Penta Általános Építőipari Kft. piaci megítélésére. Ezen nem létező kapcsolat egyértelműsítése érdekében kérjük az alábbi nyilatkozatunkat közzétenni:

A Penta GRC Sport Kft-t 2018. augusztus 8-án, a Gödöllői Röplabda Club hozta létre a Penta Általános Építőipari Kft. anyagi támogatásával.
A Penta Általános Építőipari Kft. és a Penta GRC Sport Kft. között szponzorálási szerződés jött létre, továbbá az együttműködés teljességét biztosítandóan a Penta GRC Sport Kft első ügyvezetője is a Penta Általános Építőipari Kft. munkavállalója volt.

A Penta Kft. közreműködése a PENTA GRC Sport Kft-ben 2019. január 1. napjával megszűnt, melyre figyelemmel több levelünkben kértük, hogy a PENTA GRC Sport Kft. elnevezésből a PENTA vezérszót a PENTA GRC Sport Kft törölni szíveskedjen, mert a PENTA név használatára vonatkozó hozzájárulásunkat visszavontuk.

A Penta GRC Sport Kft. ügyvezetője, és a Kft. tulajdonosa a Gödöllői Röplabda Club elnöke is szóbeli ígéretet tett a névváltoztatásra, melyet az ügyvezető írásban is megerősítve úgy nyilatkozott, hogy: „A PENTA GRC Sport Kft cégnevében lévő PENTA vezérszó törlését, illetve módosítását kezdeményeztük. A névváltozás folyamatban van.…”
Azonban az írásbeli ígéretét több mint két év alatt sem teljesítette, így bírósági úton érvényesítettük a névváltoztatással kapcsolatos igényünket.

Az eljáró Budapest Környéki Törvényszék a 2023. szeptember 30. napján jogerőre emelt 11.P.20.193/2023/9. számú határozatával keresetünknek helyt adva, a Penta GRC Sport Kft-t a PENTA névhasználattól eltiltotta.
A Penta GRC Sport Kft. a bírósági ítéletnek mind a mai napig nem tett eleget.”

Kapcsolódó cikk:
Lemondott a gödöllői röplabda klub elnökségének három tagja


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online