Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: nulla-egy után hengerelt a gödöllői társulat a bajnoki évzárón

2024-06-01 19:37:06

Pest vármegyei kupagyőztesként és Pest vármegyei I. osztályú bajnoki ezüstérmesként lépett pályára Sipeki István együttese a 2023/2024-es idény utolsó mérkőzésén. A hazai gárda számára tét nélküli összecsapás után az is eldőlt, hogy az évad második felében a mezőny bajnokának tekinthető GSK megőrzi-e tavaszi veretlenségét a Szűcs Lajos sportcentrum gyepén.
Mindeközben a dunavarsányiak tudták, vereségük esetén csak akkor lehetnek bronzérmesek, ha a rivális Vecsés nem tudja felülmúlni vendégként a Nagykátát (végül ezt történt, a vecsésiek 3-1 arányban kikaptak).

Annak ellenére, hogy az első félidő jelentős részében csak a hazai formáció jutott el helyzetig, gólt a vendégek szereztek, miután a 38. percben a kiváló bal lábbal rendelkező Bihari Dávid úgy hajtott végre egy közel 30 méteres szabadrúgást, hogy a labda védhetetlenül vágódott a gödöllői kapu bal felső sarkába.

A térfélcsere után érződött, hogy a vendéglátók nem szeretnék vereséggel zárni a bajnoki idényt. Egy kapufával nyitottak, majd az 56. percben Mertse Ábel fejesgóljával megindult a GSK gólszériája. Reznek Donát előbb fejjel (60. perc), majd lábbal talált be (68. perc). Öt perccel később Barabás Ádám bólintott a varsányi hálóba, hogy Mertse Ábel az utolsó percben beállítsa a kiütéses gödöllői győzelmet jelentő végeredményt.

A második félidőben egyoldalúvá vált ütközet krónikájához tartozik, hogy Dolhai Gergő a 22. percben súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett és kórházba szállították. Ezzel szemben jó hír, hogy az utolsó szűk tíz percre Sipeki István csatába küldött három utánpótláskorú játékost, Dékány Leventét, Dóra Gergelyt és Tuba Róbertet.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 30., utolsó forduló:
Gödöllői SK – Fémalk-Dunavarsány 5-1 (0-1)
Gólszerzők: Reznek Donát, Mertse Ábel (2-2), Barabás Ádám, illetve Bihari Dávid.
A Gödöllői SK csapata 76 ponttal (24 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség), 86-24-es gólkülönbséggel a tabella 2. helyén végzett a 2023/2024-es Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online