Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Gödöllői TIG csapata nyerte az országos PénzOkos Kupa versenyt

2024-06-01 10:19:31

Közel 2.400 diák közül a Gödöllői Török Ignác Gimnázium csapata nyerte az idei PénzOkos Kupa pénzügyi versenyt. A versenyre –, aminek fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke – két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok.

A 10. alkalommal megrendezett tudásversenyen idén először a határon túli magyar iskolák tanulói is részt vehettek. A 7-8. osztályosok kárpát-medencei pénzügyi megmérettetésén a második helyezett Szilvásváradról, a harmadik helyezett pedig – a legjobb határon túli csapatként – Pozsonyból érkezett.

A 7-8. osztályosok Pénzmúzeumban megrendezett kárpát-medencei nagydöntőjében a több mint 470 nevező csapatból a legjobb nyolc – köztük két felvidéki iskola csapata – mérhette össze tudását a gyakorlatias pénzügyi feladatok megoldásával. A diákokat megtakarítással, befektetéssel, családi költségvetéssel, hitelekkel és bankjegyismerettel kapcsolatos kvízek várták, emellett számítási példák megoldásával, valamint logikai képességeiket is próbára tevő játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták tudásukat.

A 10. PénzOkos Kupa versenyen – a két évvel ezelőtt a Junior kategóriában is győzelmet arató – a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumból érkezett csapat állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
A csapatot Bányász Marcell vezette, tagjai Szabó Levente és Bányász Alex, a diákok felkészítő tanára pedig Ábrahám-Huszár Éva volt. A tanárnő kiemelte, hogy diákjai nagyon elkötelezettek a pénzügyi tudatosság területén, szívesen foglalkoznak ezzel a hagyományos tantárgyaktól eltérő, a mindennapi életükre is hatást gyakorló témával – olvasható a Pénziránytű Alapítvány hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online