Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kastély ajándékba: új könyvsorozat a gödöllői ékesség száz esztendejének krónikájáról

2024-05-26 10:27:19

Május utolsó előtti napján, a Hitel Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelenik Bán Mór: Kastély ajándékba – Sisi, a magyarok királynéja 1. című 360 oldalas, 3.999 forintos borítóáras kötete.

A szerző nagyszabású, új történelmi regényeposza a gödöllői királyi kastély száz esztendejének krónikája, ami egy nem mindennapi családregény is egyben. A kastély urai az évtizedek alatt jönnek-mennek, ám a személyzet ugyanaz marad. Apáról fiúra, anyáról leányra szállnak a feladatkörök: az inasok, szobalányok, kertészek, szakácsok és uradalmi tisztek nagy, közös családregénye ez a sorozat.

Az aktuális főszereplők egy része – a kastély mindenkori urai – korról korra, néha napról napra változnak: Windischgrätz, Kossuth kormányzó, egy belga bank, Sisi, a magyarok szeretett királynéja, férje, Ferenc József, IV. Károly, az utolsó magyar király, Kun Béla harácsoló vöröskatonái, a megszálló román hadsereg tábornokai, Horthy admirális és családja, a Wehrmacht és a szovjet hadsereg tisztjei.
Ám ahogy az urak jönnek-mennek, úgy marad állandó a kastély személyzete. Ők testesítik meg a magyarság 19-20. századi történetét. Eposzunk valódi főhőse azonban mégis egyetlen ember: Monostory Dénes főkomornyik, aki egész életét a kastély falai közt élte le. Sok mindent látott, sok mindent megtapasztalt. Egy egész évszázadra nyúló élete, szerelmei, küzdelmei elevenednek meg e sorozat lapjain, és mi megismerhetjük Gödöllő urainak és szolgáinak valósághű, megrendítő történetét – olvasható a book24.hu ajánlójában.

A könyv bemutatójával egybekötött író-olvasó találkozót június 1-jén, szombaton 11 órakor rendezik meg a gödöllői kastély dísztermében. Az eseményen történő részvétel ingyenes, de előzetes (május 31.) regisztrációhoz kötött.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online