Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tetőtéri teraszok felújítása teraszburkolat segítségével

2024-05-25 08:52:38

A tetőtéri teraszok lehetőséget teremtenek a kapcsolódásra a környezetünkkel, emellett pedig csodálatos és meghitt helyszínt biztosítanak a családi és a baráti összejövetelekhez. Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy minél otthonosabbá tegyük a teraszunkat.

Mire kell figyelni tervezéskor?
A tervezés a legelső fázis, ha a tetőtéri terasz felújítására kerül sor. Ilyenkor sok mindent figyelembe kell venni, ha megfelelő hangulatot szeretnénk teremteni. Egy WPC teraszburkolat kiválasztásával meg is alapozhatjuk a terasz dizájnját.

Ezután át kell gondolnunk, hogy miként rendezzük be a területet, és ehhez milyen bútorokra és kiegészítőkre lesz majd szükségünk. Fontos, hogy a kiválasztott anyagok a hőmérsékleti viszonyoknak megfeleljenek, és a kényelmi szempontokhoz is igazodjanak. A teraszunkat feldobhatjuk pár cserepes virággal is, sőt ha belefér a költségvetésbe, akkor egy jakuzzit is rendelhetünk, hogy még jobban élvezhessük az itt eltöltött szabadidőt.

Miért érdemes a fa-műanyag teraszburkolatot választani?
A fa és a műanyag keverékéből készült burkolatok speciális tulajdonságai miatt tökéletes és hosszú távú megoldást kínálnak a teraszok burkolására. A zöld megoldások egyre elterjedtebbek, így ha mi is lelkes környezetvédők vagyunk, akkor döntsünk az újrahasznosított anyagból készülő kompozitok mellett!

Miért előnyös még, ha a kompozit anyagot választjuk?
A fa-műanyag kompozitok előnyei közé sorolhatók a tartósságuk, valamint az, hogy jóval erősebbek egy hagyományos fa burkolatnál, azaz jobban fogják bírni a mindennapos használatot. Ezek az anyagok igen könnyen megmunkálhatók, így változatos formában szolgálják ki az ügyféligényeket.

Készülhet belőle padlózat, kerítés, medenceborítás, de még stég is. Másik nagy előnye, hogy a fával ellentétben nem fog gombásodni, hiszen a kórokozók ezt az anyagot nem támadják meg.

Milyen speciális felületkezelést igényelnek?
Van egy jó hírünk, hiszen a telepítés után semmi másra nem lesz szükség, mint a tisztán tartására. Nem kell évente átcsiszolni és átfesteni, így kijelenthetjük, hogy ennél ésszerűbb és egyszerűbb megoldást még nem kínáltak a burkolás megvalósítására.

Ez a speciális alapanyag mára már annyi technológiai újításon esett át, hogy a kapott burkolat tökéletesen ellenáll az UV-sugárzásnak is, így nem kell számolnunk a színek fakulásával sem.


Hogyan tudjuk még jobban kihasználni a teraszban rejlő lehetőségeket?
Amennyiben otthonunk túlzsúfolt és a terasz megfelelő méretű, akkor itt elhelyezhetünk pár tárolót is. Ezek szintén készülhetnek kompozit anyagból, hiszen a kerítéslécek – például – többféle méretben érhetők el. Egy ügyes kezű asztalos ezekből is megfelelő kapacitású tárolókat állíthat össze. Ugyan nem erre tervezték, de miért ne lehetne kipróbálni?

És a végére egy extra: olyan helyzetekben is választhatjuk a kompozitokat, ha valamilyen erősebb anyagra van szükségünk, hiszen a kompozité hússzor erősebb, mint a polietiléné. Kép forrása: wpcdeck.hu (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online