Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Gödöllői Premontrei Apátság Szent Ágoston-templomát

2024-05-24 10:41:46

Május 23-án jött el a napja annak, hogy ünnepélyes körülmények között átadják a Gödöllői Premontrei Apátság Szent Ágoston-templomát. Az új egyházi létesítmény közel 4 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg, míg a 2021-ben építeni kezdett templom – aminek felszentelése várhatóan ősszel lesz – berendezéseire több mint félmilliárd forintot fordítottak. A később felszerelendő harangok költségének fedezetét közösségek és magánszemélyek adományaiból teremtették elő.

Az először benépesült templom átadóján a kormány nevében – a miniszterelnök üdvözlő üzenetét is tolmácsolva – Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője mondott beszédet, miután a házigazda rend nevében Balogh Péter Piusz O.Praem apát köszöntötte az egybegyűlteket.

Az eseménnyel kapcsolatos az a hír is, miszerint: a korábban a város főterén látható, a rend 100 éves gödöllői történetét (1924-2024) felelevenítő Premontrei vándorkiállítás a jövőben az apátsági templom előtti területen tekinthető meg.
Az eseményről az ODPictures Art Studio kisfilmet készített. Íme!

Kapcsolódó cikk: A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői apátság építését


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online