Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői apátság építését

2022-01-24 14:30:43

A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői premontrei apátság építését, és összesen 23 milliárd forinttal a rend országos intézményeinek megújítását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter január 24-én, Gödöllőn.

Gulyás Gergely az apátság alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy a premontrei rend magyarországi megtelepedése óta részese és komoly szereplője volt az ország történelmének.
- Ahol templomot építenek, ott hisznek Istenben és hisznek abban, hogy minden ember életének különleges értéke van. Ahol templomot építenek, ott közösség is épül - fűzte hozzá a miniszter.

A premontreieknek nem csak a múltjuk tiszteletreméltó, hanem a jelenük is - mondta Gulyás Gergely. Egyfajta kovászként működve a tizenhárom szerzetes és a hat apáca a helyi közösségek számára fontos és meghatározó iskolákat tart fenn az ország több pontján - emelte ki, majd kitért arra is, hogy a gazdaság újra fejlődési pályára állt, ezért jut eddig nem látott mennyiségű támogatás a családoknak, ezért tud a kormány nagyságrendekkel többet költeni egészségügyre, rendvédelemre, honvédelemre, nemzeti örökségünk megőrzésére és kultúránk gyarapítására is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: minden értékteremtő közösség számíthat a magyar kormányra, így az egyházaink is. Fontos, hogy az egyházak rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyek sikeres küldetésük beteljesítéséhez elengedhetetlenek.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (középen) aláírja az időkapszula dokumentumát a premontrei apátság új templomának alapkőletételi ünnepségén a Premontrei Auditóriumban, Gödöllőn. Mellette Vécsey László, Gödöllő és térsége fideszes országgyűlési képviselője (balra) és Balogh Péter Piusz premontrei rendi apát (jobbra). Cikk és fotó forrása: MTI / Mohai Balázs


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online