Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: magabiztos örkényi sikerével életben tartotta aranyreményét a gödöllői alakulat

2024-05-19 19:25:57

Ahhoz, hogy a gödöllői csapatnak esélye maradjon a bajnoki címre, egyszerre több feltételnek is teljesülni kellett: alapvető volt a tabella középmezőnyében tanyázó Örkény legyőzése, valamint az, hogy a Dunaharaszti ne nyerjen Perbálon.

Azzal együtt, hogy gyakorlatilag a kezdő sípszótól kiütközött a vendégek fölénye, Sipeki István társulata – Barabás Ádám révén – „csak” a 42. percben tudta bevenni az örkényi kaput. Mindeközben a kiesőzónából történő elmozdulásért harcoló Perbál 1-0 arányban vezetett (végül 2-0-ra nyert) a bajnoki címét minden bizonnyal a Vác elleni, május 25-i találkozót követően ünnepelni készülő Dunaharaszti ellen, vagyis: az első félidők eredménye alapján élt a gödöllői aranyremény, és a helyzet a végső sípszót követően sem változott.

A második játékrészben némiképp feléledt a hazai alakulta, aminek az lett a következménye, hogy egyik támadásukkal révbe értek: Rajz Miklós az. 53. percben egyenlített. Túl sokáig azonban nem volt egál az állás, mert az 58. percben nehezen vitatható büntetőhöz jutott a gödöllői tizenegy, amit a szezonban immár tizenkilencedik találatát jegyző Koziorowski Richárd magabiztosan értékesített.  Az utolsó tíz percben jócskán megnyomta városunk tizenegye, amelynek tagjai közül Barabás és Koziorowski duplázott, az NB I-et is megjárt Nagy Dániel pedig a 87. percben pontot tett a sima gödöllői sikerrel zárult ütközet végére.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 28. forduló:
Örkényi SE – Gödöllői SK 1-5 (0-1)
Gólszerzők: Rajz Miklós, illetve Barabás Ádám, Koziorowski Richárd (2-2, utóbbi egyet 11-esből), Nagy Dániel.
A Gödöllői SK csapata 70 ponttal, 78-23-as gólkülönbséggel a tabella 2. helyén áll a 2023/2024-es Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: CSO-KI Sport – Gödöllői SK május 26., vasárnap 17 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online