Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: négyszer rezdült a váci háló a Gödöllő elleni ütközeten

2024-05-12 19:00:04

Miután az egykor szebb napokat megélt, 30 éve magyar bajnoki címet nyert váciak fiatal utódai matematikailag még elérhetik a dobogó harmadik fokával egyenértékű bronzérmes pozíciót, várható lett volna, hogy nem adják könnyen a bőrüket. Ezzel szemben Sipeki István társulata pontosan tudta, hogy a Vecsés Budakalász elleni veresége miatt a második helynél hátrább nem végezhet a pontvadászatban.

A kezdő sípszótól érzékelhető volt, hogy a fizikai fölényben lévő házigazda gárda nem kívánja a véletlenre bízni a három bajnoki pont sorsát. Több kimaradt hazai lehetőség után, a 21. percben Nagy Dániel pazar emelése nyitotta meg a gödöllői gólok sorozatát. Ezt követően, a 39. percben Koziorowski Richárd egy jobb oldali beívelésből a rossz ütemben kimozduló váci kapus felett fejjel jutatta a játékszert a hálóba.

Kétgólos előnye birtokában a második félidőben sem lankadt Sipeki István csapatának lendülete: az 56. percben Mertse Ábel mintaszerű fejese eredményezte a harmadik hazai találatot, majd bő öt perccel később egy kapu előtti kavarodás közepette Koziorowski Richárd volt a legéberebb, és – bár a vendégek lest reklamáltak – a váci kapuba terelte a bőrgolyót.
Hogy ne legyen túl sima a GSK sikere, arról a 90. percben Nagy Zoltán gondoskodott, aki büntetőből szépített.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 27. forduló:
Gödöllői SK – Vác VLSE 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Koziorowski Richárd (2), Nagy Dániel, Mertse Ábel, illetve Nagy Zoltán (11-esből).
Huszonhat mérkőzés alapján a Gödöllői SK csapata 64 ponttal, 68-22-es gólkülönbséggel a tabella 2. helyén áll a 2023/2024-es Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: Gödöllői SK – Felsőpakonyi KSE május 15., szerda 18 óra, Szűcs Lajos sportcentrum (a 25. fordulóból elhalasztott mérkőzés).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online