Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: akárcsak egy éve, idén is 5. a gödöllői hatos!

2024-05-11 21:31:35

NB I. Liga, rájátszás az 5. helyért, 2. mérkőzés:
Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC 0-3
(-21, -17, -25)

A párharc első összecsapása után a vendégek arra készültek, hogy idegenbeli sikerükkel pontot tegyenek a bajnoki idényre. A budaörsieket viszont ettől eltérő érdek – nevezetesen a 3. ütközet kivívása – vezérelte, így küzdelmes mérkőzésre volt kilátás.

Az első két játszma alapján a gödöllőiek vágya sokkal kirívóbban érvényesült. A vendégek mindkét szett folyamán ellenőrzés alatt tartották az eredmény alakulását, részelőnyüket rendre addig hizlalták, mígnem térfélcserére késztették riválisukat.
A harmadik felvonás kicsit hektikusabban alakult. A budaörsiek 10-5-ös vezetése után Szalay Attila formációja zsinórban tíz pontot termelt (10-15), majd 21-21-nél egál lett, így új miniderbi kezdődött. A gödöllői csapat először 24-23-nál jutott meccslabdához, majd szettlabdát hárított, hogy pár perccel később véget vessen az ütközetnek. (A találkozó utolsó pontja ide kattintva visszanézhető!)

Összegzésképpen elmondható, hogy városunk csapatának játékosai és a szűk szakmai stáb tagjai minden elismerést megérdemelnek, hogy – felülkerekedve az idény közben adódott nehézségeken – az NB I. Liga 11 együttest számláló mezőnyében megőrizték tavaly megszerzett 5. helyüket. A folytatásról egyelőre még korai beszélni…

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Gödöllő javára. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.

Nem jutottak hatos döntőbe a GRC utánpótlás csapatai
Miután a gödöllői klub tagjai számára véget ért a 2023/2024-es bajnoki idény, érdemes kitérni arra is, hogy a GRC utánpótlás csapata hogyan szerepeltek. Nos, sajnálatos, de az elmúlt idényhez képest több korosztályban is visszalépés történt. Tavaly ilyenkor az U20-es (junior) és az U15-ös (serdülő) formációk egyaránt ezüstérmet nyertek, idén viszont mind a két együttes a 8. helyre csúszott vissza. Az U17-es (ifjúsági), illetve az U13-as (gyermek) társulatok a II. osztály Keleti-csoportjában voltak érdekeltek, ahol az ifik a 3., míg a gyerekek az 5. pozíciót szerezték meg. A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy a tavalyi utánpótlás edzői szakmai stábból, valamint a játékosok közül a nyár folyamán többen is távoztak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online