Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: újabb fontos lépést tett az olimpiai indulásért Mészáros Eszter

2024-05-07 10:46:25

Május 4-én a vegyes csapatok 10 méteres versenyét rendezték meg az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban zajló légfegyveres világkupán. A légpuskások 41 párost számláló mezőnyében érdekelt volt a MATE-Gödöllői EAC kiválósága, Szucsák Mátyás tanítványa, Mészáros Eszter is, aki – akárcsak a 2021-es tokiói olimpián – Péni István oldalán lépett lőállásba.
A magyar kettős az alapverseny során 628,5 kört teljesített (Eszter 312,9 körig, István 315,6 körig jutott), amivel a 12. pozíciót szerezte meg.

A bakui világkupán a női légpuskások 10 méteres egyéni versenyszámának alapversenyét május 5-én rendezték meg. A száz indulót számláló mezőnyben ott volt Mészáros Eszter is, aki – a 60 lövést elsőként letudva – 628,7 kört ért el, amivel a 28. helyen végzett.

A gödöllői sportlövő ezzel a teljesítménnyel nem rontott pozícióján az olimpiai kvalifikációs világranglistán, ahonnan – a június 9-i állapotnak megfelelően – ketten juthatnak ki a párizsi ötkarikás játékokra. Erre jelen állás (2024. május 6.) szerint elsősorban a lengyel Aneta Stankiewicznek (8.864 pont) és Mészáros Eszternek (8.736 pont) van esélye. A következő, kvótával még nem rendelkező sportlövő a japán Misaki Nobata 7.242 pontnál tart.

A nők 10 méteres légpuska versenyszáma párizsi indulási jogának megszerzésére az utolsó olimpiai ranglistapont-gyűjtési lehetőség a június elején esedékes müncheni világkupa lesz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online