Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-projekt: üzleti titokra hivatkozva nem adott részletes választ a kivitelező

2024-04-22 18:00:56

Február végén arról adtunk hírt, hogy eredményesen zárult a gödöllői városháza Szabadság tér 6. szám alatti objektumának épületbefejezési munkái tárgyában kiír közbeszerzés. A beérkezett érvényes pályázatok közül a gödöllői székhelyű DENCO Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nettó 601.123.911 forintos (bruttó 763.427.367 forint) ajánlata lett a befutó. A szerződést március 19-én kötötték meg.
Mivel a szerződéskötés, illetőleg a munkaterület átadása után az ajánlattételi felhívásban foglaltak alapján a szerződéses rendszer legfeljebb 170 napig terjedhet, ha semmi váratlan nem jön közbe, szeptember 5-ig el kell(ene) készülni a beruházással.

A közbeszerzések honlapján megjelent tájékoztatás szerint a gödöllői városháza beruházás befejezése tárgyában kiírt tenderben a még hátralévő munkálatok becsült összértéke 760.661.723 forint volt. A nyertes vállalkozás ajánlata ettől mintegy 159,5 millió forinttal kevesebb. A következő érvényes ajánlat nettó 702.902.816 forintról szólt.

Április 9-én emailt küldtünk a DENCO Kft. ügyvezető igazgatójának, azt kérve, hogy válaszolja meg: miből adódik a becsült érték és a cég által ajánlott összeg között jelentősnek mondható különbség? Gyakorlatilag arra voltunk kíváncsiak, hogy esetleg túlértékeltnek mondható a becsült összeg, vagy a gazdasági társaság talált olyan – akár építőanyagra, akár munkabére vonatkozó – kivitelezési lehetőségeket, amik kedvezővé tették ajánlatukat.
Többszöri megkeresésünkre Jankovich Henrik ügyvezető igazgató egy ideig nem reagált. Április 22-én viszont sikerült őt elérni telefonon. Megnyilvánulása tömör és egyszerű volt: üzleti titokra történő hivatkozással nem kívánt részletesen válaszolni kérdéseinkre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online