Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megoldódni látszik a Gödöllői Lokálpatrióta Klub nyilvántartásba vételi ügye

2024-04-18 11:08:59

Miként arról április 13-án hírt adtunk, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) visszautasította a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK), mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét. A történtek után megkérdeztük Bárdy Pétert, a GLK újonnan megválasztott elnökét, hogy mi történt.

A várospolitikus arról tájékoztatott, hogy az egyesület korábbi elnöke, Pelyhe József a március 26-án váratlanul bekövetkezett halála előtti napokban aláírta (március 25.), majd postai úton juttatta el a regisztrációs kérelmet a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A kérelem április 5-én került be az NVB rendszerébe, azaz: három nappal később, mint ahogy a bírósági nyilvántartásban megjelent az új elnök, Bárdy Péter neve. Mivel az igénylő neve és aláírása nem egyezett az egyesület képviseletében eljárást kezdeményező új elnök nevével, az NVB – alaki hiányosság miatt – visszautasította a GLK nyilvántartásba vételi kérelmét. A döntés április 13-án emelkedett jogerőre.

Másnap, vagyis április 14-én Bárdy Péter elektronikus úton új nyilvántartásba vételi eljárást kezdeményezett. Ennek hatására április 15-én már a „bejelentve” szó szerepelt a GLK neve mellett a valasztas.hu oldalon. A Nemzeti Választási Bizottság a következő ülésén foglakozott a kérelemmel, amit április 17-i dátummal nem jogerősen elfogadott, ezáltal – amennyiben nem érkezik a Kúriához három napon belül jogorvoslati kérés a döntés ellen – a Gödöllői Lokálpatrióta Klub jelölőszervezetként vehet részt a június 9-i önkormányzati választáson.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online