Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Április első vasárnapján érkezik Gödöllőre a tavaszi emlékhadjárat főserege

2024-04-01 10:38:15

A március 28-án Egerben útjára indult a 35. Tavaszi Emlékhadjárat, Európa térben és időben legkiterjedtebb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata. A Történelmi Lovas Egyesület és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, valamint a hadjárat által érintett települések önkormányzatainak szervezésében lezajló látványosság résztvevői – miként az utóbbi években rendszeresen – városunkon is áthaladnak.

Gödöllőre április 7-én, vasárnap érkezik a hadjárat főserege. A Gödöllői Királyi Kastélyban 11 órakor – köszöntőkkel, kulturális műsorral és rövid lovasalaki-, illetve fegyverbemutatóval – ünnepi műsort láthatnak az érdeklődők. Ezt követően, 11.50 órától – harangzúgással kísért – főhajtás és koszorúzás kezdődik a Dózsa György úti temetőben, az 1849-es emlékműnél, majd a hadjárat résztvevői Szada felé veszik az irányt.

Fontos adaléka az idei eseménynek, hogy a Kossuth Rádió Déli krónika cím műsorában a gödöllői Szentháromság római katolikus templom harangja szól az 1849. április 6-i isaszegi csata, valamint az április 7-i gödöllői haditanács és nagyszabású díszszemle emlékére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online