Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is felmerülhet a kérdés: valóban csomagja érkezett?

2024-03-28 10:23:08

A rendőrség illetékesei folyamatosan hívják fel a figyelmet arra, hogy semmilyen körülmények között ne adják meg a bankkártyájuk adatait csomagküldő szolgálatoktól érkező értesítések alapján. Ennek ellenére sajnos még sokan megteszik ezt – olvasható a police.hu oldalon.

Sajnos, elég gyakori, hogy a jóhiszemű áldozat – a látszólag csomagküldő szolgálattól érkező SMS alapján, az ott kapott linkre kattintva – megadja bankkártyájának adatait, a CVC kódot (a CVV/CVC, azaz: Card Verification Value / Code egy három, vagy négyjegyű szám, ami többnyire a kártya hátsó oldalán, az aláírás panel mellett található) és a lejárati időt, továbbá egy mobilfizetési megoldáshoz kapott kódot is. Ezt követően az történik, hogy bankszámlájának terhére külföldön vásárolnak az ismeretlen csalók.

A gödöllőiek számára sem lehet elégszer hangsúlyozni, legyenek mindig óvatosak, ne hagyják, hogy átverjék őket!

• Ha valaki csomagot vár, ellenőrizze a kapott üzenet telefonszámát! Magyarország nemzetközi előhívó száma +36. Ha nem így kezdődik a küldő száma, mindenképpen gyanakodjon!
• Ha ugyanarra a szolgáltatóra hivatkozik az üzenet, akitől valóban csomag érkezését várja, még egyáltalán nem biztos, hogy attól a szolgáltatótól keresik!
• A csomagküldő szolgálatok soha nem kérik el a bankszámla, valamint a bankkártya adatait, illetve a CVC-kódot sem. Csak a névre, a szállítási címre, illetve a közvetlen elérhetőségekre (telefon, email) van szükségük. Ezeket az információkat azonban a rendelés leadásakor a webshop részére kell megadni. Ők veszik fel a kapcsolatot a szállítást végző vállalkozással, majd adják át részére ezeket az adatokat.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információk, aktualitások és tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online