Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás, Pest vármegyei Kupa: elődöntős és Magyar Kupa főtáblás a Gödöllő!

2024-03-20 18:34:10

Pest Vármegyei Kupa, 5. forduló (negyeddöntő):
Fémalk-Dunavarsány – Gödöllői SK 3-3
(1-1, büntetőkkel: 5-6)
Gólszerzők: Olasz Olivér, Meiszter Márk, Vastag Szabolcs, illetve Barabás Ádám (2), Bartucz Martin.

A sorsolás szeszélye folytán már a negyeddöntőben találkozott egymással a Pest vármegyei I. osztályú bajnokság 4. és 2. helyezettje. A címvédő gödöllőiek két nyertes kupamérkőzést, és imponáló, 10-0 arányú gólkülönbséget a hátuk mögött tudva érkeztek Dunavarsányba, a házigazdák pedig – egy győzelem után – az előző kupafordulóban büntetőpárbajban múlták felül a perbáliakat.
A presztízsen és a sikerélmény átérzésén túl, komoly hozadéka volt az ütközetnek, hogy a továbbjutó – miután Pest vármegye hat csapatot delegálhat – biztosan ott lesz a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös, augusztus végén induló idényének 128-as főtábláján.

Annak ellenére, hogy az ütközet elején Sipeki István együttese tűnt kezdeményezőbbnek, az első félóra végén Olasz Olivér szemfülessége révén a házigazdák szereztek vezetést. A gödöllői egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, miután – egy kényszerű hazai kapuscserét követően – Barabás Ádám a 43. percben megoldhatatlan feladat elé állította a dunavarsányi védelmet.
A második félidőben, tíz perc elteltével a vendéglátók röpke nyolc perc alatt kétszer is betaláltak: előbb Meiszter Márk, majd Vastag Szabolcs volt eredményes.  Kétgólos hátrányban a gödöllői csapatnak nem maradt már lehetősége, mint kitámadni, ami magában hordozta a dunavarsányi kontratámadás lehetőségét. Ezzel azonban nem tudtak élni a hazaiak, mi több, a 82. percben Barabás Ádám gólt fejelt, majd egy perccel később Bartucz Martin ledolgozta városunk tizenegyének hátrányát.

Következett a büntetőpárbaj, amit a GSK legénysége – Hevesi Milán, Barabás Ádám, Richter Tamás, Nagy Dániel, Abért Márton és Tóth-Ilkó Áron pontos célzásával – 6-5 arányban megnyert, kiharcolva az elődöntőbe jutást!

Következik: Vecsési FC – Gödöllői SK március 23., szombat 15 óra (Pest vármegyei I. osztály 20. forduló).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online