Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői gyerekek is megtapasztalhatják, hogy új szintre lépnek a tavaszi táborok

2024-03-19 10:02:02

A tavaszi szünet idején a gödöllői gyerekek számára is rendkívül izgalmas lehetőségek várnak a hosszabb, tizenegy napos iskolai pihenő alatt. Az idei évben a tavaszi táborok száma és sokszínűsége is meglepetést okoz, így azoknak, akik csemetéjüket szeretnék minőségi elfoglaltsággal ellátni, érdemes időben táborfoglalásra gondolni.

Az idei tavaszi szünet első napja március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap április 8. (hétfő). A tizenegy napos iskolai szünet hosszabb, mint az elmúlt években, így több tábor is indul az érintett időszakban.

- Az elmúlt esztendőkben is voltak már tavaszi táborok, viszont az idő rövidsége miatt általában 2-3, esetleg négy napos programok voltak jellemzőek, és a rövid idő miatt a tavaszi táborok döntő többségében napközis jelleggel működtek, idén viszont megnőtt az ottalvós lehetőségek kínálata is – mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

A táborok elsősorban a nyári időszakban érhetők el nagy számban, viszont az iskolai szünetek átalakításával, miszerint rövidebb a nyári, de hosszabb valamelyest a téli és tavaszi szünet, egyre több vakációs programmal készülnek a szervezők március-április hónapokra is.

- A szülők és gyerekek fejében a tábor elsősorban a nyári szünethez kötődik, viszont a jelenlegi tavaszi szünetben másfél hétig kell felügyelet a lurkók mellé, így kapóra jöhet sok családnak, hogy tavaszi táborok is elérhetők. A kínálat témák tekintetében nagyon széles, a rajzfilmes, fejlesztő és kézműves táborok mellett életvezetési és kalandtáborok ugyanúgy foglalhatók, mint íjász vagy állatbarát programok – állítja a Táborfigyelő vezetője.

A tavaszi táborok a teljes iskolai korosztály részére nyújtanak programokat, azaz 6-18 éves kor között, az életkori sajátosságok figyelembevételével kis- és nagyiskolás is megtalálja a számára izgalmas szórakozási lehetőséget. Tóth Béla hozzátette: bár, a kínálat jóval szélesebb, mint az elmúlt években, de nagy mértékben elmarad a nyári időszaktól, így aki táboroztatná csemetéjét tavasszal is, annak érdemes minél előbb foglalnia, a helyek gyorsan betelnek a meghirdetett turnusokra.

Kapcsolódó cikk:
Rövidebb vakáció, kevesebb tábor, mégis spórolhat, aki szemfüles


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online