Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: megtorolta a BVSC a gödöllőiek jó kezdését

2024-03-16 18:54:27

NB I. Liga, alapszakasz, 18. forduló:
Gödöllői RC – BVSC-Zugló 1-3
(22, -21, -14, -24)

Úgy alakultak a dolgok, hogy a bajnoki alapszakasz utolsó három fordulójában „apróságokon” múlik, hogy a BVSC-Gödöllő-Veszprém hármasból, melyik csapat végez a tabella 3., 4. és felsőházi tagságot nem érő 5. helyén. A trióból igazán könnyű sorsolása egyik formációnak sincs, de városunk hatosának annyi helyzeti előnye van, hogy saját kezében tarthatja a sorsát, miután a zuglóiak után a veszprémi egyetemi gárdával csatázik.

A BVSC elleni rangadó előtt annyit tudni lehetett, hogy hazai győzelem (3-0 vagy 3-1) esetén Szalay Attila társulata pontszámban beéri 3. helyen tanyázó riválisát, ám rosszabb szettaránya miatt megelőzni (még) nem tudja.

Az első játszma elején a vendégek akarata érvényesült (2-4), majd magára talált a gödöllői csapat és – főként a jó szerváknak köszönhetően – 14-7-re fordított. Hátradőlni azonban nem tudtak Szalay Attila tanítványai, mert a zuglóiak remekül kihasználták a házigazdák technikai hibáit és 21-20-ra felzárkóztak. Többre azonban nem futotta az erejükből, így GRC-sikerrel zárult a nyitó felvonás.

A második szettre rendezte sorait a fővárosi társulat, aminek az lett az eredménye, hogy a látogatók több ponttal elléptek: 14 egységnél kétszer akkora szám állt a nevük mellett a kijelzőn, így – a 22-12-es BVSC-vezetésről 22-20-ra történt gödöllői felzárkózás ellenére – borítékolható volt a nem sokkal később bekövetkezett egyenlítés.

A harmadik etapnak az is volt a tétje, hogy eldőljön, melyik alakulat lesz az, amelyik biztosan szerez bajnoki pontot. Először, 1-5-ös állásnál a hazaiak trénere, Szalay Attila kényszerült időkérésre, amit 5-11-nél meg kellett ismételnie. Ettől kezdve ebben a játszmában a taktikai játékmegszakítás lehetőségével ő már nem élhetett, csak abban bízhatott, hogy „lányai” önerőből is képesek lesznek utolérni a zuglói hatost. Ez nem jött össze, nagyon nem…

A játék képe és a riválisok közötti pontosságban, valamint támadási hatékonyságban rejlő különbség alapján meglepő lett volna, ha a rutinos, korábban sokszoros válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes Szerencsés-Miklai Zsanett vezérletével pontjaikat termelő vendéglátók a negyedik szettben visszaengedik városunk hatosát a meccsbe. A gödöllői lányok azonban dicséretesen küzdöttek, olyannyira, hogy 24-23-nál játszmalabdához jutottak. Ezt azonban nem tudták kihasználni, így a zsinórban három pontot szerzett zuglói különítmény lezárta a főként a gödöllőiek számára tanulságos találkozót.

A Gödöllői RC csapata 36 ponttal, 42-27-es szett- és 1.525-1.398-as pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: VEHIR-Veszprémi ESC – Gödöllői RC március 22., péntek 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online