Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Török Ignác Gimnázium közel 1,1 milliárd forintos állam forrásból megújult épületét

2024-03-14 19:19:23

A bizonyos körökben felháborodást kiváltó riadalmaktól sem mentes történet szálai 2021 júliusára nyúlnak vissza, amikor egy kormánydöntés értelmében 979.700.000 forintos forrást biztosítottak a Gödöllői Török Ignác Gimnázium teljes felújítására. Az összeget a Dunakeszi Tankerületi Központ beruházási-felújítási keretéből 110.497.557 forinttal egészítették ki, ezáltal 1.090.197.557 forint állt rendelkezésre, hogy megvalósuljon a gödöllői önkormányzattól 2013-ban igencsak áldatlan állapotban átvett épület teljes megújulása.

A beruházással összefüggésben jelentős előrelépést jelentett a 2022 februárjában kiírt közbeszerzési eljárás, majd – miután lezárult a 2021/2022-es tanítási év – a kivitelezést végző cég munkatársai átvehették a munkaterületet. A vállalási határidőt a 2022-es esztendő utolsó napjában határozták meg, a műszaki átadás és átvétel tavaly január végén zajlott le, a garanciális hibákat pedig két héten belül kijavították.

Az ország egyik legjobb középiskolájának helyet adó Petőfi Sándor utcai épület rekonstrukciójával döntéshozók elsődleges célja az volt, hogy a felújítás és az energetikai korszerűsítés komfortos munka- és tanulási körülményeket teremtsen a pedagógusok, illetve a diákok számára, jelentősen csökkentve az épület üzemeltetésének energiaigényét.

A teljesség igénye nélkül elmondható, hogy az épületenergetikai beruházás keretében elkészült a külső homlokzati és lábazati határoló falak, illetve a magastető utólagos hőszigetelése és új fedése, valamint a homlokzati nyílászárók cseréje. Elbontották a régi, korszerűtlen kazánokat, helyükre négy darab új, kondenzációs kazán került. A tornacsarnok hűtésére és fűtésére egy teljesen új légkezelő rendszert, valamint radiátoros fűtési kört építettek ki.
Az épületben az általános világítás berendezéseit energiatakarékos LED-es lámpatestekre cserélték, túlmenően, a helyiségekben megtörtént a világítótestek és a kapcsolók cseréje is.


Miután a szakemberek végeztek az alapberuházás során nem tervezett, ám időközben szükségszerűvé vált járulékos- és pótmunkák teljesítésével, megtörténhetett a projekt ünnepélyes lezárása. Ezt március 14-én, a délutáni órákban tartották meg a gimnázium épületében. A zenei és prózai kulturális műsorszámokkal gazdagított eseményen – a diákokon, a pedagógusokon, a meghívott szülőkön és a házigazda szerepét betöltő Sima Péter igazgatón kívül – jelen volt Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, dr. Lebanov József, a belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályának vezetője, Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója, a kivitelezést végző gazdasági társaság, a Stabil Konstrukt Kft. ügyvezetője, Nyikonyuk Erzsébet és Garai Gábor projektvezető.

Vécsey László és Sima Péter gondolatait, majd az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők körbejárták a Gödöllői Török Ignác Gimnázium megújult épület-együttesét.

Kapcsolódó cikk: Vécsey László szerint ép ésszel felfoghatatlan, Gödöllőn miért kell a nagyszerű dolgokat botránykővé tenni


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online