Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elvetette a lokálpatrióta klubos többség a gödöllői egészségügyi központ többlettámogatását

2024-02-22 18:46:37

A 2024-es gödöllői költségvetés február 22-i tárgyalásakor Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) – a máriabesnyői „halálkanyarnál” kiépíteni javasolt kanyarodósávra vonatkozó indítványa mellett – módosítást fogalmazott meg a Tormay Károly Egészségügyi Központ finanszírozásával összefüggésben is. A képviselő azt javasolta, hogy az intézmény – az általános tartalék terhére – kapja meg azt a 25,8 millió forintot, amit az önkormányzat megspórolt az orvosi ügyleti ellátás OMSZ-hez történt delegálása okán.

Az ötlettel – főként a váratlanul felmerülő kiadások fedezetésre szolgáló általános tartalék korai megcsapolására hivatkozva – már Bárdy Péter alpolgármester sem értett egyet, ami előrevetítette, hogy a lokálpatrióta klubos többségű városvezetés szembemegy a Tormay többlet anyagi támogatásával. Ez 5 igen, 5 nem szavazattal, valamint 4 tartózkodással megtörtént.

A módosító indítvány elvetése ellenére, a döntést követően jó hírek érkeztek dr. Dunai György igazgatótól, aki elmondta, hogy új szakrendelések indulnak az általa vezetett intézményben fiatal orvosokkal:
- Január 1-jétől dr. Virágh Henriett személyében teljes állású szemész dolgozik, márciusban pedig tovább bővül a járóbeteg-ellátás. Hétfői napokon, 9 és 15 óra között lesz elérhető a neurológia, aminek rendelését májustól heti három alkalomra kívánjuk bővíteni.
Ugyancsak a következő hónapban, keddenként 15 és 19 óra között gyermeksebészet, szerdán 9 és 13 óra között speciális gyermekgyógyászati szakrendelés (szoptatási és regulációs zavar szakrendelés) igénybevételére nyílik lehetőség. Ezen felül diplomás szülésznő által végzett várandós gondozás áll rendelkezésre, valamint tervezzük a gyermek allergológiai rendelés óraszámának emelését. Áprilisban, keddi napokon 8 és 16 óra között gasztroenterológia szakrendelés indul a Petőfi Sándor utcai épületben.

Dunai György kiemelte, édesapaként és gyermekgyógyász szakorvosként egyaránt örül annak, hogy a gyermekellátás területén jelentős előrelépést tudnak elérni, majd hozzátette: az új szakrendelések pontos indulásáról, az azokkal kapcsolatos egyéb fontos információkról az egészségügyi központ honlapján lehet tájékozódni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online