Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívás, világkupa, Tbiliszi: Gémesi Csanádék kijutottak a párizsi olimpiára!

2024-02-11 17:47:20

Február 9-e és 11-e között Grúzia fővárosa, Tbiliszi volt a házigazdája a férfikardozók világkupájának, aminek azért is volt különös jelentősége, mert a versengés eredményességéért járó pontok szerves részévé váltak az olimpiai kvótáért április 1-jéig zajló kvalifikációs folyamatnak. A pénteki selejtezőt, majd a szombati – magyar szemszögből nézve – igencsak felemásra sikeredett egyéni megmérettetést (197 fős mezőnyben Szilágyi Áron 1., Szatmári András 34., Gémesi Csanád 104., Decsi Tamás 131. hely) követően, február második vasárnapján a csapatok (22 résztvevő) viadala következett Tbilisziben.

Gémesi Csanádot, a MATE-Gödöllői EAC klasszisát is soraiban tudó, világbajnoki címvédő nemzeti egységünk második kiemeltként a legjobb 16 együttest tömörítő mezőnyben kezdett. Az elmúlt év hasonló időszakában megrendezett varsói világkupa-versenyen a magyar együttes a 2. helyen végzett, így 52.000 ranglista-pontot kellett „védeni”. A gyakorlatban ez azt (is) jelentette, hogy amennyiben nemzeti formációnk megnyeri a csapatversenyt, akkor átveszi a vezetést a világranglistán a tavaly a lengyel fővárosban győztes dél-koreai legénységtől.
Ez – sajnos – nem jött össze, a megszerzett ezüstéremmel azonban biztossá vált, hogy a Tokióban bronzérmes magyar férfi kardcsapat tagjai utazhatnak az idei párizsi olimpiára, ahol – a nyolc csapat versengése mellett – egyéniben hárman léphetnek pástra.

A magyar csapat útja a tbiliszi világkupán:

Nyolcaddöntő
Magyarország – Törökország 45-38
(Gémesi Csanád +3, Szatmári András +3, Szilágyi Áron +1)

Negyeddöntő
Magyarország – Egyiptom 45-33
(Gémesi Csanád +6, Szatmári András +4, Szilágyi Áron +2)

Elődöntő
Magyarország – Egyesült Államok 45-31
(Szilágyi Áron +9, Szatmári András +6, Gémesi Csanád -1)

Döntő
Magyarország – Dél-Korea 44-45
(Gémesi Csanád +5, Szatmári András -1, Szilágyi Áron -5)
A döntőben történtekkel kapcsolatosan feltétlenül említést érdemel Gémesi Csanád pazar fordítása. A Nemzeti Sport hétvégi Képes Sport mellékletben terjedelmes interjút adott gödöllői kardozó 20-30-as állásnál vette át a „stafétát”, és egy 15-4-es tussorozattal a hetedik csörte után 35-34-es magyar vezetéshez jutatta a formációt.

Az olimpiai kvalifikációs időszakban még két versenyt rendeznek a férfikardozók számára. Március első hétvégéjén Padovában (Olaszország), majd három héttel később Budapesten gyűjthetők ranglistapontok.
Az olimpián a férfikardozók egyéni versenyét július 27-én, szombaton rendezik meg, míg a csapatok négy nappal később, július utolsó napján (szerda) lépnek pástra a francia fővárosban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online