Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tóth Tibor: A MATE Agrárcsoport társ a mezőgazdaságban

2024-02-08 16:46:27

Stratégiai célok által vezérelve, két lépcsőben egyesíti kiemelkedő teljesítményű, komoly múlttal rendelkező mezőgazdasági vállalatait a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – tudatta hírportálunkkal a felsőoktatási intézmény médiaközpontja.

Január 1-jén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vállalatainak cégcsoportba rendezése a tulajdonos döntésének megfelelően sikeresen megtörtént, ami jelentős mérföldkövet jelent az egyetem vállalati portfóliója életében. A MATE Agrárcsoport Kft. az együttműködés szellemét testesíti meg és az alma materre jellemző kiválóság iránti elkötelezettsége meghatározó lesz. 

Az integráció első lépésében érintett vállalatok a Nagykunsági Tájtermesztési Kft., a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. érdi, ceglédi, sarródi és keszthelyi telephelyei, valamint a Kaposvári Campus Kft. iregszemcsei telephelye. Az integráció második szakaszában a ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt., a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. és a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. csatlakozik a MATE Agrárcsoport Kft-hez, mint a megalakuló MATE agrárholding három leányvállalata, szintén még 2024-ben.

- A kialakuló agrárholding a szántóföldi vetőmag, szántóföldi növénytermesztés, gyümölcstermesztés, állattartás, élelmiszeripari kutatás, valamint zöldség- és zöldségvetőmag ágazatokat integrálja és vonja egy irányítás alá. E stratégiai lépés elsődleges motivációja az volt, hogy koherensebb, minden jelenlévő ágazatra kiterjedő stratégiát alakítsunk ki, bővítsük portfóliónkat és kihasználjuk a különböző egységeink között meglévő szinergiákat. Úgy véljük, hogy vállalataink egyesítésével növelhetjük a hatékonyságot, előmozdíthatjuk az innovációt és mindannyiunk számára szilárdabb és fenntarthatóbb jövőt teremthetünk. Úgy értékeljük, hogy így fordíthatjuk hasznunkra a méretgazdaságossági előnyöket, indíthatjuk meg az üzleti diverzifikációt, szerezhetünk növekvő piaci részesedést és férhetünk hozzá új piacokhoz itthon és a világban egyaránt – hangsúlyozta dr. Gyuricza Csaba rektor.


- A MATE Agrárcsoport társ a mezőgazdaságban – így hangzik szlogenünk, ami összefoglalja közös küldetésünk lényegét. Ez tükrözi elkötelezettségünket az iránt, hogy nagyra becsült partnereinkkel együttműködve, navigáljunk az agrárpiacokon, továbbá együtt fedezzük fel és ragadjuk meg a lehetőségeket és érjünk el sikereket a változó világban – emelte ki Tóth Tibor vezérigazgató (képen), aki azt is elmondta, hogy az agrárholding az elkövetkező hetekben minden partnerével személyesen lép kapcsolatba, hogy megvitassa az átalakulás részleteit és válaszoljon az esetlegesen felmerülő kérdésekre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online