Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: a szegedi feladó sérülése is szolgálta a tükörsima gödöllői sikert

2024-02-03 18:19:37

NB I. Liga, alapszakasz, 14. forduló:
Gödöllői RC – Vidux-Szegedi RSE 3-0
(12, 13, 18)

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a gödöllői és a veszprémi csapat között dől majd el, hogy – a TFSE, a BVSC-Zugló és a Vasas SC mellett – melyik társulat folytathatja a bajnoki idényt a felsőházi (1-4. helyezettek) rájátszásban. Ezt szem előtt tartva, fontos megemlíteni, hogy a szegediek az előző fordulóban vendégként 3-1 arányban nyertek Veszprémben, vagyis: a dél-alföldiek elleni hárompontos (3-0 vagy 3-1) sikerrel Szalay Attila együttese jelentős lépést tehetett célja elérése érdekében.

A mérkőzés első öt pontját a hazaiak szerezték, majd a szegedieket némiképp sokkolta, hogy feladójuk, az amerikai Lissette Mercedes Lefforge 13-6-os gödöllői előnynél súlyosnak tekinthető sérülés miatt kiszállni kényszerült a játékból. A gödöllői fölény a játszma végéig kitartott, aminek magabiztos részsiker lett a vége.
A folytatás egyik legfőbb kérdése az volt, hogy a vendégek képesek lesznek-e rendezni soraikat és gondolataikat. A szett elején úgy tűnt, hogy kilábalnak a gödörből (2-7), ám nyolcnál már egál volt az állás. Ezt követően a házigazdák alaposan ráerőltették akaratukat a szegedi hatosra (16-9), és csak idő kérdése volt, hogy mikor duplázzák meg játszmaelőnyüket.

A biztossá vált gödöllői pontszerzés – egy átmeneti megingást leszámítva (1-4) – jó hatást gyakorolt a kevésbé pontatlanul játszó hazaiakra, akik a végjátékhoz érve megtorpantak ugyan, ám ez nem befolyásolta szettveszteség nélküli tükörsima diadalukat.

A Gödöllői RC csapata 29 ponttal, 33-19-es szett- és 1.159-1.061-es pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: TFSE – Gödöllői RC február 10., szombat 18 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online