Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: Mészáros Eszter világkupa-huszadik lett a fáraók földjén

2024-01-28 17:43:45

Január 27-én a vegyes csapatok 10 méteres versenyét rendezték meg az egyiptomi fővárosban, Kairóban zajló légfegyveres világkupán. A légpuskások 38 párost számláló mezőnyében érdekelt volt a MATE-Gödöllői EAC kiválósága, Mészáros Eszter is, aki a már olimpiai kvótával rendelkező Pekler Zalán oldalán lépett lőállásba.
A magyar kettős az alapverseny során 625,8 kört teljesített (mindketten 312,9 körig jutottak), amivel a 24. pozíciót szerezte meg. Az éremmeccsért legalább 630,1 körös produktum kellett volna.

Egy nappal később a február végi, győri, olimpiai kvótaszerző Európa-bajnokságra készülő Mészáros Eszter a női légpuskások 10 méteres egyéni számában volt érdekelt. Szucsák Mátyás tanítványa az alapversenyben (92 induló) 630,5 körig jutott, amivel – a top nyolctól 1,8 körrel elmaradva – a 20. helyen végzett.
A sors fura fintora, hogy ezzel a lövőteljesítménnyel a férfiak versenyében a 6. helyen döntőbe (legjobb nyolc) lehetett volna jutni…

Mészáros Eszternek lesz még egy bizonyítási lehetősége a fáraók földjén: a légpuskás hölgyek 50 méteres három testhelyzet (térdelő, fekvő, álló) versenyszámának selejtezőjét január 30-án, az érdemi csatározást pedig egy nappal később rendezik meg Kairóban.
A versengés során Eszter 585 körig jutott (térdelő 198 kör, fekvő 197 kör, álló 190 kör), amivel a 18. helyet szerezte meg a 64 indulót felvonultató mezőnyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online