Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői eszmecsere a horgászati célú halgazdálkodás érdekében

2024-01-25 10:34:35

A gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) fontos felsővezetői egyeztetést tartott január 23-án, Gödöllőn, aminek egyik kiemelt témája a jogelőd Szent István Egyetem és a MOHOSZ között 2015-ben megkötött együttműködési megállapodás tervezett megújítása, megerősítése volt.

A felek az oktatás-képzés témakörben megvitatták a 2024 tavaszán induló, a MATE és a Debreceni Egyetem által gesztorált horgászvezető szakirányú továbbképzés feladatait, valamint tárgyaltak egy középfokú horgászati szakember képzés alapításáról és indításáról, egyben megvizsgálva az összefüggéseket a jelenlegi tógazda-tanfolyamokkal.

Szóba került a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia végrehajtásában a MATE lehetséges részvételének és szerepének áttekintése, az agárdi székhelyű tanszék feladatkörének közösen támogatott bővítése és a MAHOP Plusz forrásainak okszerű, koordinált felhasználása.

Szerepelt a témák között a MOHOSZ országos kecsege-programja, a balatoni kövezések monitorozása, a Velencei-tó vízpótlása, egy automatizált vízminőségi monitoring rendszer kialakítása, az etetőanyagok, csalik akkreditált minősítése, a „Halbarát” védjegy/logo kritériumrendszerének kimunkálása. Továbbá: a folyamatban lévő halegészségügyi kutatások keretében probiotikum/antiobiotikum/egyéb gyógyszer célzott beviteli lehetőségei – például – bojli segítségével, valamint a korábban közösen meghatározott „standard” és „preferált” őshonos halfajok szaporítási, nevelési technológiáinak további fejlesztése.

Az egyeztetés záró részében szó volt a közös érintettségű rendezvényekről, valamint a tervezett közös pályázatokról is.


A találkozón dr. Gyuricza Csaba rektor (jobbról a második), dr. Kriszt Balázs, a MATE Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet igazgatója (jobbra), dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke (balról a második), valamint dr. Dérer István, a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója (balra) vett részt. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online