Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: négy játszmában múlta felül a Budaörsöt a gödöllői hatos

2024-01-20 18:42:50

NB I. Liga, alapszakasz, 12. forduló:
Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus 3-1
(21, 16, -20, 12)

Viszonylag egyszerű a képlet a gödöllői hatos számára, ha városunk csapata a felsőházi rájátszásban (1-4. hely) kívánja folytatni a bajnoki küzdelemsorozatot: a tabellán gyengébb pozícióban lévő formációk ellen – lehetőleg – pontveszteség nélkül nyerni kell, illetve pontot vagy pontokat szükséges rabolni az éllovasoktól.

Az előző kategóriába tartozott az aktuális rivális, a táblázat 6. helyén tanyázó Budaörs, amely tavaly októberben, hazai pályán 3-2 arányú vereségével pontot rabolt a gödöllői lányoktól. A házigazdáknak szurkolók ezúttal abban bíztak, hogy „tisztább” lesz a GRC sikere.

A kezdeti bizonytalanságok után magára talált a hazai gárda, amely – előnyét fokozatosan növelve – jutott részsikerhez a számos technikai, főként nyitási hibával tarkított első játszmában. A második felvonás eleje arra engedett következtetni, hogy a gödöllői lányokat megnyugtatta a vezetés, ám a kitartóan küzdő budaörsiek sikeresen tartották a követési távolságot. Egészen 13-12-ig, amikor Szalay Attila formációja ellenállhatatlanná vált, és magabiztosan, kilencpontos különbséggel zsebelte be a szettet.

Az első kettőből kiindulva, csekély volt az esélye, hogy a harmadik etap jelentős változást hoz a riválisok, esetenként kifejezetten látványos labdamenetekkel tarkított versengésében. Tizenhat egál után azonban a házigazdáknak azzal kellett szembesülniük, hogy a megtáltosodott budaörsiek zsinórban öt pontot termelnek, ami elég volt ahhoz, hogy szépítsenek.
Két vendégponttal indult a negyedik játszma, majd kisvártatva 10-3-as vezetésre tett szert városunk hatosa. Ez a lendület jócskán megalapozta, hogy a gödöllőiek pontveszteség nélkül nyerjék a meccset, ami bő másfél óra elteltével be is következett.

A Gödöllői RC csapata 26 ponttal, 30-16-os szett- és 1.031-943-as pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Vasas SC január 25., csütörtök 20 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online