Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jelentős agrárfejlesztési program indult a Csádi Köztársaságban a MATE szakmai vezetésével

2023-12-11 16:38:14

Fontos mérföldkőnek számító mezőgazdasági fejlesztési program indult a Csádi Köztársaságban a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai vezetésével, az országban megvalósuló humanitárius fejlesztési és diplomáciai misszióhoz kapcsolódva.

A közös munka során az egyetem által delegált magyar szaktanácsadó csoport a helyi partnerekkel közreműködve olyan komplex tudást ad át, ami nagyban segíti a helyi nemzetgazdaság fejlődését, valamint a regionális és nemzetközi piaci kereskedelem fellendítését. Az együttműködés elsődleges fókusza az agrárium, azonban közvetve érinti a technológia, az ipar, az energetika, az infrastruktúra, az oktatás és a biztonsági fejlesztés vonatkozásait is.

A közép-afrikai országban december 7-én lezajlott ünnepélyes találkozón dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora együttműködési megállapodást írt alá a Csádi Agrárminisztériummal, aminek célja, hogy az agrárminisztérium megerősítse és támogassa a nemzetközi együttműködésben megvalósuló mintagazdaság és tudásközvetítő központ létrehozását, a felajánlott terület használatba vételét, valamint a megvalósításhoz szükséges egyéb engedélyeket.
A mintagazdaság fejlesztésének egyik legfontosabb lépéseként együttműködés született a MATE és a Csádi Állattenyésztési Kutatóintézet között is, ami 2024-re vonatkozó közös oktatási-kutatási célokat fogalmaz meg.

Kinntartózkodása idején a MATE rektora azokat a díszokleveleket is átadta, amik igazolják, hogy az elmúlt hetekben az együttműködés első lépéseként a Csádi Állattenyésztési Kutatóintézet 28 munkatársa sikerrel teljesítette a MATE munkatársai által tartott továbbképzést, a kérődzők tartásával és tenyésztésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekről. Forrás: MATE Médiaközpont

A MATE képzése a Csádi Állattenyésztési Kutatóintézet munkatársai részére


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online