Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda Magyar Kupa: hat év után újra negyeddöntős a gödöllői csapat!

2023-11-14 21:17:56

Miután a nyolcaddöntő párharcának első mérkőzésén a gödöllői lányok 3-0 arányban diadalmaskodtak, a visszavágó előtt tudni lehetett, hogy továbbjutásuktól csak „aranyszettben” foszthatja meg őket a fővárosi alakulat, illetve az is biztos volt, hogy amennyiben Szalay Attila csapata legalább két játszmát megnyer, bejut a legjobb nyolc közé.

Végül az utóbbi forgatókönyv valósult meg, miután a gödöllői formáció bő egyórányi játék után elérte a két szettgyőzelmet. Tette ezt úgy, hogy mind az első, mind a harmadik játszmában lehengerlően játszott.  A negyedik felvonásban – ahogy az borítékolható volt – a házigazdák megpróbálták a szebb kupabúcsút jelentő egyenlítést, ez irányú törekvésüket azonban idejekorán megtörte a negyeddöntőbe megérdemelten továbblépett Szalay-csapat.

A gödöllői hölgyek legutóbb hat esztendeje, a 2017/2018-as idényben tartoztak a legjobb nyolc kupacsapat táborához. Ellenfelük a negyeddöntőben az elmúlt szezonban bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda extraligás együttese lesz. A továbbjutás – a bajnoki osztálykülönbség miatt – egy mérkőzésen dől el. A január 13-ig lejátszani szükséges találkozó házigazdája a Gödöllői RC csapata lesz.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
MTK Budapest – Gödöllői RC 1-3 (-12, 23, -12, -18)
Továbbjutott a Gödöllő, kettős győzelemmel (6-1).
A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Békéscsabai RSE – Gödöllői RC november 19., vasárnap 14.30 óra (NB I. Liga 6. forduló).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online