Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívás, világkupa: lemaradtak a dobogóról Gémesi Csanádék az algíri viadalon

2023-11-12 17:50:48

November 9-e és 12-e között Algír volt a házigazdája a férfikardozók világkupájának, aminek azért is volt különös jelentősége, mert a versengés eredményességéért járó pontok szerves részévé váltak az olimpiai kvótáért 2024. április 1-jéig zajló kvalifikációs folyamatnak. A csütörtöki selejtező, majd a szombati – magyar szemszögből nézve – igencsak felemásra sikeredett egyéni megmérettetést (184 fős mezőnyben Szilágyi Áron 3., Szatmári András 33., Gémesi Csanád 54., Decsi Tamás 71. hely) követően, november 12-én a csapatok (22 résztvevő) viadala következett Algéria fővárosában.

Gémesi Csanádot, a MATE-Gödöllői EAC klasszisát is soraiban tudó, világbajnoki címvédő nemzeti egységünk második kiemeltként a legjobb 16 együttest tömörítő mezőnyben kezdett. Az elmúlt évben ezen a versenyen a magyar együttes a 6. helyen végzett, így 30.000 ranglista-pontot kellett „védeni”. A gyakorlatban ez azt (is) jelentette, hogy amennyiben nemzeti formációnk a döntőbe jut, akkor átveszi a vezetést a világranglistán a tavaly Algírban győztes dél-koreai legénységtől.
Csakhogy a magyar kvartett az elődöntőben elvérzett az amerikaiak ellen, így többtényezős lett, hogy miként alakul (át) az aktuális olimpiai kvalifikációs világranglista.

A magyar csapat útja az algíri világkupán:

Nyolcaddöntő
Magyarország – Törökország 45-28
(Szilágyi Áron +7, Gémesi Csanád + 6, Szatmári András +4)

Negyeddöntő
Magyarország – Irán 45-40
(Gémesi Csanád +7, Szatmári András +2, Szilágyi Áron -4)

Elődöntő
Magyarország – Egyesült Államok 29-45
(Gémesi Csanád -3, Szilágyi Áron -4, Szatmári András -9)

3. helyért
Magyarország – Olaszország 33-45
(Szilágyi Áron +1, Gémesi Csanád -5, Szatmári András -8)

Döntőben: Egyesült Államok – Dél-Korea 45-32

Ezzel az eredménnyel a magyar csapat megőrizte 2. helyét (384.000 pont) az aktuális világranglistán, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint olimpiai résztvevő. A jövő év április 1-jén záruló olimpiai kvalifikációs időszakban még három helyszínen, Varsóban (február), illetőleg március folyamán Padovában és Budapesten lehet pontokat gyűjteni. A csapatok közül az első négy vehet biztosan részt a párizsi olimpián, ahol a csapattagok közül három fő az egyéni versenyen is indulhat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online