Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-projekt: mi áll az elbontott állványzat hátterében?

2023-11-09 18:47:42

Idén, augusztus végén úgy tűnt, hogy több hónapos leállás után folytatódhatnak a gödöllői városháza-beruházás munkálatai a Szabadság tér 6. szám alatti épületen. Maga Gémesi György is boldogan újságolta közösségi oldalán, hogy „…a közbeszerzést elnyerő cégek aláírták a szerződést és megtörtént a munkaterület átadás. /…/ Az épület átadása jövő januárban kell megtörténjen a szerződés szerint.”

Október végén azonban több olvasónk is jelezte, főtéri sétája során azt tapasztalta, hogy az épületet eltakaró védőháló, valamint a kültéri homlokzati munkákhoz nélkülözhetetlen állványzat nem veszi körbe az épületet, pedig jól látható módon a szigetelési és vakolási feladatot nem végezték el.

Mivel a háló és az állványok elbontásáról a városhoz vagy a városvezetéshez köthető közösségi felületeken nem találtunk információt, megkíséreltük kideríteni a történtek okát és hátterét. Kutakodásunkat a kivitelező cégnél kezdtük. Email-ben feltett kérdésünk és kétszeri telefonhívásunk alapján elmondhatjuk, hogy elektronikus levelünkre nem kaptunk választ, míg telefonbeszélgetéseink alkalmával „csak” a telefont kezelő hölgyig jutottunk, aki közölte, nem illetékes válaszolni. Közreműködését megköszönve, kétszer is visszahívást kértünk az illetékes(ek)től, ám ez eddig nem történt meg. Ugyanakkor a hölgy arra biztatott, hogy „érdeklődjünk az önkormányzatnál”.

Megtettük! Miután a beruházás jogi és gazdasági feltételeinek előkészítése és lebonyolítása a megrendelő (város) részéről a polgármesteri hivatal illetékes irodájának hatás- és feladatköre, telefonon kerestük dr. Kiss Árpád jegyzőt, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy műszaki, jogi és ennek következményeként az anyagiakra is kiható problémák merültek fel a vállalkozás részéről a kivitelezés bizonyos részleteivel kapcsolatosan, ezért úgy döntött, hogy a véleménykülönbségek rendezéséig megszakítja a munkálatokat. Jelenleg folyamatban van a vitatott részletek tisztázása, ami remélhetőleg mihamarabb lezárul, és folytatódhat a beruházás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online