Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-ügy: zárt ajtók mögött döntöttek újabb 83,2 millió forintos fedezetnövelésről

2023-08-24 18:14:50

Május 25-én – az elmúlt évi zárszámadás kapcsán – nyilvánvalóvá vált, hogy a főtéren épülgető, ám egyelőre egyfajta torzóként látható városháza épületén még jócskán akadnak olyan munkálatok, amiket – miután az eredeti kivitelező az év elején levonult a területről – el kell végezni, hogy a lokálpatrióta klubos képviselők által előszeretettel „puritán” jelzővel illetett beruházás befejeződhessen.

Az időközben kétes csúcstartóvá vált, a tavalyi év végéig legalább 2,24 milliárd forint közpénzt felemésztett projektre szánt fedezet május utolsó csütörtökjén 238,5 millió forinttal bővült. Az „átcsoportosított” tétel nagyságrendjét azzal magyarázták, hogy a beruházás befejezése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás során beérkezett vállalkozói ajánlatok közül ez a legkedvezőbb összeg, amiből megvalósíthatók az épületre, annak gépészetére, illetőleg a gyengeáramú fejlesztéseket érintő területekre vonatkozó kivitelezési munkálatok.

Három hét elteltével azonban borult ez a verzió, hiszen június 15-én zárt ülésen olyan többségi döntés született, miszerint: egy másik ajánlattevő vállalása összességében kedvezőbb, viszont drágább is, ezáltal a városi költségvetés általános tartalékának terhére további 83.197.177 forintot szükséges beáldozni. A határozat elfogadásával a gödöllői városháza-fejlesztésre ebben az évben fordítható összeg 1.108.045.752 forintra nőtt.

Időközben arra is választ kaphattunk, hogy melyik az a cég, amely elnyerte az építési munkálatok befejezésének kivitelezését. Nem másról van szó, mint a budapesti székhelyű E-Builder Építőipari és Mérnöki Tanácsadó Kft-ről, amely nettó 714.613.971 forintos (bruttó 907.559.743 forint) ajánlattal lett a közbeszerzési eljárás győztese. Az új kivitelező az építész szakipari munkák egyes részeinek elvégzésére (elektromos szakipari munkák egyes részei, épület-villamossági felelős műszaki vezetés, tájépítészet, öntözőrendszerek, lift) alvállalkozót vonhat be a fővárosi székhelyű Árambarát Mérnöki Kft. munkatársainak személyében.
A közbeszerzési eljárással kapcsolatos kiírásban az szerepel, hogy a szerződés teljesítésének időtartama 156 nap.

A városháza gépészeti munkáinak befejezésére – kedvezőbb árazása miatt – az egyházasdengelegi székelyű CS+E Épületgépészeti és Szolgáltató Kft. nettó 60.768.557 forintos ajánlatát fogadták el az illetékesek, a gyengeáramú kivitelezési munkákat pedig a gödöllői székhelyű DENCO Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. szakemberei végezhetik el nettó 57.849.491 forint értékben.
A három részből álló feladat megvalósítása mindent egybevetve nettó 832.872.019 forintot (bruttó 1.057.747.464 forintot) emészthet fel.

A legnagyobb értékű szerződést augusztus közepén írták alá, ami azt vetíti előre, hogy – amennyiben váratlan esemény nem jön közbe – január második felében lezárulhat a város újkori történetének leghosszabb, akkorra már csaknem nyolc és féléves „születésnapját” betöltő, megközelítőleg 3,5 milliárd forintos „közpénztemetővel” egyenértékű projektje.

Kapcsolódó cikk:
Többmilliós bírságokkal sújtotta a közbeszerzési döntőbizottság az önkormányzatot


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online