Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Asztalitenisz: két versenyen is jeleskedtek a gödöllői fiatalok

2023-11-07 09:53:31

Október végén és november elején két, jelentősebbnek mondható utánpótlás-verseny helyszíne volt a VÜSZI NKft. Dózsa György ót 69. szám alatti telephelyén található gödöllői asztalitenisz csarnok. Október 25-én a 2023/2024-es diákolimpia városi fordulóját rendezték meg, november 4-én pedig a Pest Vármegyei Utánpótlás Kupa küzdelemsorozatának szolgált otthonául a létesítmény. Végh Zsuzsanna vezetőedző és Kovács Máté edző tanítványai az alábbi eredményeket érték el.

A városi diákolimpián a versenyzők egyéni- és csapatversenyben, igazolt és nem igazolt kategóriában mérték össze tudásukat. A helyi iskolák képviseletében asztalhoz állt játékosok közül tizenketten a Gödöllői Sport Klub kötelékébe tartoznak, akik közül – színvonalas mérkőzéseiknek is köszönhetően – kilenc gyerek végzett dobogós pozícióban az egyéni versenyszámokban.
A városi forduló győztesei, akik a december 8-án, ugyancsak a gödöllői csarnokban esedékes vármegyei diákolimpián képviselhetik iskolájukat és a Gödöllői Sport Klubot: Dömötör Zoltán (egyéni), Szatmári Zalán (egyéni), Müller Marcell (egyéni), Pekk Bernát (csapat), Pócz-Kis Kende (egyéni és csapat).


A Pest Vármegyei Utánpótlás Kupán az U11-es korosztálytól (újonc/gyerek) az U19-es korosztályig (junior) indulhattak a fiatal pingpongosok, igazolt és nem igazolt kategóriákban. A Gödöllői Sport Klubot 12 gyerek, 2 igazolt és 10 nem igazolt versenyző képviselte. A versenyző és a hobbi kategóriában is láthattunk nagy csatákat, szép győzelmeket, szoros vereségeket.

Az igazolt kategóriában indult gödöllői gyerekeknek ezúttal nem sikerült a továbbjutás, viszont az U17-es nem igazolt kategóriában Major-Nemes Marcell ezüstérmet, míg az U11-es nem igazolt kategóriában Ferik Csongor bronzérmet szerzett. Külön is említés érdemel, hogy Csongor az U13-as korosztályban is elindult az idősebbek között, ahol a csoportból sikerült továbbjutnia, majd a negyeddöntőben búcsúzott a versenytől.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online