Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Idős férfiak kárára elkövetett csalás miatt emelt vádat a gödöllői ügyészség három nő ellen

2023-10-05 18:14:52

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik idősebb férfiaktól csaltak ki alkalmanként több százezer forintos telefonokat, illetve több millió forint kölcsönt is.

A vádirat szerint a három egymást ismerő nő azonos módszerrel próbált pénzhez jutni. Társkereső oldalakon ismerkedtek meg idősebb, egyedülálló férfiakkal, akikkel elhitették, hogy érzelmi kapcsolatot szeretnének velük létesíteni.

Ezt követően a személyes találkozás alkalmával különböző kitalált ürügyekkel rávették az idős sértettet, hogy vásároljon a részükre drága mobiltelefont. Ilyen indok volt, például, hogy éppen a találkozás során ment tönkre a készülék. Máskor arra hivatkozott az elkövető miszerint 2-3 héten belül kapja meg az eladott ingatlanja vételárát és abból visszafizeti a pénzt. Minden esetben azt ígérték a sértetteknek, hogy a telefon árát visszaadják, de azt nem tették meg.

A telefonokon kívül arra is volt példa, hogy a nők pénzt is ki tudtak csalni a sértettektől, amely során egymásnak is segítettek. Így – például – amikor az egyikükkel az idős sértett éppen videóhívást bonyolított, a másikuk „testvérként” bemutatkozva bekapcsolódott a beszélgetésbe. Ezután pedig a sértett megtévesztését erősítve arról kezdett beszélni, hogy a testvére mennyire odavan a sértettért. Az érzelmileg befolyásolt sértetteket azután könnyebben rá tudták venni arra, hogy nekik különböző összegeket utaljanak.

A legnagyobb kárt annak a sértettnek okozták, akivel először megvetettek két darab, összesen közel 600.000 forint értékű telefont részletre. Ezt követően arra is rá tudták venni, hogy 8.000.000 forintot utaljon át egyikük részére kölcsönként, amit szintén nem kapott vissza a sértett.

Összesen 7 férfit sikerült a nőknek behálózni, akik közül a legfiatalabb 62 a legidősebb 86 éves volt.
Az elkövető nők a telefonok vásárlásával közel 4.000.000 forint, míg a kölcsönösszegek kicsalásával mintegy 9.000.000 forint haszonra tettek szert a 2020 júniusa és 2021 év vége közötti másfél éves időszakban.

Gödöllői Járási Ügyészség az ügyben az elkövetőkkel szemben többrendbeli minősített csalás miatt emelt vádat. Forrás: ugyeszseg.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online