Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás MOL Magyar Kupa: hosszabbításban búcsúzott a díszes serlegért folyó küzdelemtől a Gödöllő

2023-09-16 18:02:55

Utoljára csaknem hat éve, 2017. október 25-én játszhatott a Magyar Kupa legjobb 64 csapatát tömörítő mezőnyében a Gödöllői SK. Akkor a kiírás későbbi győztese, az UTE 3-0 arányban nyert Gödöllőn.

Szeptember 16-án egy kevésbé veretes ellenfél, az NB III. Dél-nyugati csoportjában 4. helyen álló FC Dunaföldvár várt Molnár Zoltán társulatára, amellyel szemben lényegesen több esély mutatkozott a továbbjutásra, mint annak idején a fővárosi lila-fehérek ellen.

A borongós időben lezajlott találkozó kifejezetten rosszul indult a házigazdák számára, hiszen az első perc végén Tóth Máté – öngólgyanús – találatával a dunaföldváriak jutottak vezetéshez. A nem várt közjátéktól azonban nem esett kétségbe a gödöllői társulat, amely a 9. percben Barabás Ádám pazar ütemű kiugrása után egyenlített. A gyors gólváltás némileg óvatosságra intette a csapatokat, a mérsékelt kockázatvállalásnak pedig az lett az eredménye, hogy a térfélcseréig több gól nem esett.

A fordulást követően folytatódott a feszültséggel teli türelemjáték, ám ez cseppet sem volt rossz hatással a mérkőzés színvonalára. Az idő előrehaladtával egyre inkább előtérbe került a taktikai csata, aminek az lett a következménye, hogy a rendes játékidőben nem született döntés. Jöhetett a 2x15 perces ráadás, aminek során, ahogy telt az idő, egyre inkább szóba került, hogy akár büntetőpárbaj után derül majd ki a továbbjutó kiléte. A vendégek azonban meggátolták, hogy a történések a körömrágós tizenegyesrúgásokig fajuljanak, mivel Bartha László a 105. percben továbblőtte a Dunaföldvárt a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

A gödöllői tizenegy ugyan nem volt képes a bravúrra, ám szomorkodásra semmi ok, hiszen a csapat tagjai bebizonyították, hogy NB III-as szinten is képesek futballozni.

MOL Magyar Kupa főtábla, 3. forduló (legjobb 32 közé jutás):
Gödöllői SK – FC Dunaföldvár 1-2 (1-1, 1-2)
Gólszerzők: Barabás Ádám, illetve Tóth Máté, Bartha László.
Következik: Gödöllői SK – Pilisi LK szeptember 23., szombat 16 óra, Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, Szűcs Lajos sportcentrum.


Hétközben történt
Pest Vármegyei Kupa, 3. forduló (legjobb 16 közé jutás):
Vác-Deákvár SE – Gödöllői SK 0-6 (0-4)
Gólszerzők: Koziorowski Richárd (4, egyet 11-esből), Barabás Ádám, Tamás Máté.
Városunk tizenegye papírforma-győzelmet aratott Pest vármegyei II. osztályú riválisa otthonában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online