Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: Mészáros Eszter világkupa-ezüstérmes Pekler Zalánnal!

2023-09-15 18:29:50

Szeptember 14-e és 18-a között Brazília második legnépesebb városában, Rio de Janeiróban rendezik meg a légfegyveres sportlövők aktuális világkupa-versenyét. A rangos eseményen a MATE-Gödöllői EAC szakosztályát Mészáros Eszter képviseli, aki fontos világranglista-pontokért száll harcba a légpuskások mezőnyében.

Szeptember 15-én a légpuskás vegyes csapatok (42 induló) 10 méteres viadalát bonyolították le, ahol Mészáros Eszter Pekler Zalánnal (Komárom) alkotott egy párt. A magyar kettős a selejtező során 630,4 kört ért el (Eszter 314,8 kör, Zalán 315,6 kör), amivel az 1. helyen végzett. Ezzel a teljesítménnyel a magyar páros kvalifikálta magát az aranymeccsre, ahol a német Anna Janssen, Maximilian Ulbrich duó várt rájuk.
A 16 pontig tartó párviadal során Eszterék az első két sorozatot besöpörték, majd a németek egyenlítettek (4-4). 10-6-nál ismét négypontos volt a magyarok előnye, ám a német duó fordított (10-12). Az időkérést követően a németek két pontra kerültek az aranyéremtől, majd két 20.8 körös egállal 16-12 lett a végeredmény a kritikus pillanatokban jobban összpontosító német páros javára. A Mészáros Eszter, Pekler Zalán alkotta formáció világkupa-ezüstérmet nyert!

Egy nappal a Pekler Zalánnal megszerzett ezüstérem után, Mészáros Eszter, a MATE-Gödöllői EAC sportlövője a légpuskás hölgyek 10 méteres egyéni számában (80 induló) volt érdekelt a Rio de Janeiróban zajló világkupán. Az alapversenyben Szucsák Mátyás tanítványa 630,1 körig jutott, amivel a 12. helyen végzett. Ezzel a döntő ugyan nem jött össze Eszter számára, ám a begyűjtött világranglista-pontoknak köszönhetően a gödöllői sportlövő lány – a szeptember 17-én közzétett sorrend alapján – 5.022 ponttal az 5. helyen áll, de csak olyanok előzik meg, akik már rendelkeznek olimpiai kvótával.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online