Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: a gödöllői nevelésű Kump Alíz is pályára léphet az Európa-bajnokságon

2023-08-16 10:13:07

Augusztus 17-én megkezdi szereplését a női röplabda Európa-bajnokság belgiumi (Gent) csoportjában a magyar női válogatott, amelynél július 29-én megtörtént a keretszűkítés, és kiderült, hogy ki az a 14 játékos, akire a ráhangolódás további időszakában számít az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Chiappini.

A keret tagja a gödöllői nevelésű, Pécelen lakó center, a 20. születésnapját novemberben ünneplő, az alábbi kisfilm első felében nyilatkozó Kump Alíz is, aki annak idején Horváth Kristóf és Szabados István edzők segítségével csiszolta röplabda-tudását városunkban. Alíz a 2018/2019-es bajnoki szezonban pályára lépett a Gödöllői RC NB I. Ligás felnőtt csapatában, majd Kaposvárra igazolt. Két évvel ezelőtt a Vasashoz szerződött, az előttünk álló idényben pedig az ötszörös magyar bajnok, idén közép-európai (MEVZA) liga-győztes Békéscsabai RSE együttesét erősíti. 

Az Európa-bajnokságon a magyar csapat Belgiummal, Ukrajnával, Lengyelországgal, Szlovéniával és Szerbiával játszik a csoportban, ahonnan a legjobb négy együttes jut tovább a brüsszeli nyolcaddöntőbe (legjobb 16 csapat).


Az Európa-bajnokság időrendje és mérkőzéseinek eredménye ide kattintva követhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online